Barcelona ontdekken met weinig geld?? Natuurlijk kan dat.

Barcelona ontdekken met weinig geld?? Natuurlijk kan dat.

Sinds 1 juli woon ik in Granollers waar ik werk als au-pair in een echt Catalaans gezin. Granollers ligt dichtbij Barcelona wat de hoofdstad is van het gebied Catalunya. Een mega grote stad met voor iedereen wat te doen, maar wat kun je nou doen als je niet veel geld hebt te besteden? Vandaag geef ik jou 10 tips.

Free walking tour!

Maak een gratis wandeltour door Barcelona, via dit bedrijf Free Walking Tour Barcelona kun je kiezen uit diverse wandeltochten. Zelf heb ik de alternatieve tour en de gothic tour gemaakt, allebei zeer aan te raden vooral de alternatieve tour vond ik erg leuk. Gedurende deze tour wordt er van alles verteld over street art, de skaters, en andere alternatieve dingen die je op het eerste oog niet ziet maar die een lokaal iemand graag met je wilt delen. Het is echter wel de bedoeling om na de tour een tip te geven, maar dit mag bedrag mag je helemaal bepalen.

Fietsen

Kun je in Barcelona fietsen?? Ja dat kan, het is echter nog erg gemakkelijk ook. Je moet alleen wel een beetje uit kijken in verkeer er zijn namelijk nog niet heel veel fietspaden. Maar de meeste gedeelte in Barcelona zijn al echt fiets proef gemaakt. Een super leuke en goedkope manier om de stad te leren kennen. Via dit bedrijf Bike Rental Barcelona kun je al voor 16 euro per 24h een fiets huren en dan heb je nog een echte beach cruiser ook!

Magic fontein

Barcelona’s grootste fontein is gebouwd in 1929 voor een internationale expeditie, deze fontein is spectaculair omdat hij elk zomer weekend een ware show geeft met muziek en kleur. Je kunt er komen met de metro lijn 1/L3 – Espanya, bus lijn 13/23/37/150/D20/H12/H16 en trein lijn L3/R5/ R6/S4/S7/S8/S33 Espanya.

Van 1 juni tot en met 31 augustus elke donderdag tot en met zondag van 21:30 tot 23:00 uur.

 

Mercat Princesa

Heb je weleens tapas en sangria op?! Nee dan is dit het restaurant om het uitgebreid te proberen, een leuk tapas restaurant wat eigenlijk bestaat uit kleine restaurantjes bij elkaar van patas bravas tot spare ribs en van oesters tot sangria alles is er te vinden en voor elke hapje kun je apart afrekenen kortom jij maakt het zelf zo duur als je zelf wilt. Openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 13 tot 24 uur, vrijdag van 13 tot 0:30 uur, zaterdag van 12:30 tot 0:30 uur en zondag van 12:30 tot 23 uur. Het super leuke restaurant heeft drie ingangen en zijn te vinden in: Carrer Sabateret 1-3, Carrer Flassaders 21 en Carrer L’hostal de Sant Antoni 5.

Boqueria Markt

Als je weleens in Barcelona bent geweest, ben je ook vast weleens op Las ramblas geweest, maar wist je dat daar een markt verscholen ligt? Een grote indoor markt waar je alles kunt kopen en heerlijk kunt eten. Een echt bezoekje waard dus! Overigens is de Las Ramblas nog steeds een bezoekje waard

Park dela Ciutadella

Mijn favoriete park in Barcelona, een gratis park waar je gerust een middag, avond of de hele dag kunt zijn. Een park waar van alles te zien en te beleven is. Ga er bijvoorbeeld picknicken, doe mee aan een slagline competitie, een bootje varen of geniet van alle mensen die voorbij lopen. Als je er dan toch bent vergeet dan niet de Arc de Triomf te bezoeken daar ben je immers vlakbij.

De kathedraal van Barcelona

Voor de sagrade Familia moet je ongeveer 15 euro betalen maar voor rondkijken in de kathedraal van Barcelona hoef je niks te betalen. Dit stuk gotische erfenis is gratis te bezoeken tenzij je interesse hebt in een rondeleiding een andere interessant kerk die je gratis kunt bezoeken is de kerk Santa Maria del Mar, te vinden in de nabij gelegen wijk van El Born. Beiden kun je vinden als je de Metro L3 pakt en uitstapt bij Jaume

Musea

Heel veel musea zijn gratis te bezoeken iedere eerste zondag van de maand. Informeer jezelf dus even van tevoren over de openingstijden van de musea die je wilt bezoeken en wanneer ze gratis zijn. Kinderen, studenten of gepensioneerden kunnen profiteren van flinke kortingen of zelf gratis toegangskaarten op vele musea krijgen.

Meet up

De meet up applicatie is een super leuke en handige app voor activiteiten bij jou in de buurt, het enige wat jij moet doen is je interesses invullen. Door middel van deze app kun je mensen leren kennen met dezelfde interesses op een super leuke budget manier.

Bunkers Del Carmel

Ooit weleens een prachtig uitzicht gezien van de hele stad?? Breng een bezoekje aan de bunkers van El Carmel, daar vind je één van de mooiste uitzichten over de hele stad en dat is nog gratis ook! De zonsondergang vanaf hier is prachtig. Maar hoe kom je er? Neem de bus lijn 24, 92, 114, 119 of V17

Welke budget tips kan jij nog aanvullen om Barcelona te leren kennen?

By | 2017-10-20T09:33:18+00:00 juli 19th, 2016|Europa, Spanje, Steden|1 Comment

One Comment

  1. […] Barcelona de stad waar ik Spaanse les had, uit ging, een fiets huurde, waar mijn tas werd gestolen waar ik sliep in een Airbnb samen met een vriendin en waar ik naar het strand ging. Wat kan je er nog meer doen? Lees het in dit artikel […]

Comments are closed.