De beste souvenirs scoren doe je op deze manier!

De beste souvenirs scoren doe je op deze manier!

Tijdens een mooie reis wil je altijd iets kopen als aandenken toch? In de loop van de jaren kocht ik altijd veel cadeautjes voor familie en vrienden . Maar vaak gebeurde er achteraf niks mee terwijl het allemaal in het land er zo prachtig bijstond of was. Deze tips kun je gebruiken tijdens je souvenir jacht!

DAGELIJKS GEBRUIK

Hoe vaker je een souvenir in je handen hebt, hoe vaker een herinnering naar boven wordt geroepen. Koopt dus iets wat je dagelijks gebruikt zoals een portemonnee of iets voor in de keuken. Maar ook een magneet of een mok doet het altijd goed.

MUZIEK

Aan elk land, reis, plek kun je een bepaalde muziek koppelen toch? Wat je op dat moment bijvoorbeeld het meeste draaide of wat er werd gedraaid in dat ene restaurant waar je zo vaak kwam. En als je dan thuis komt en ze draaien dat ene liedje op de radio of je zoekt het op in Spotify dan komt zo je herinnering weer naar boven.

DE LIEFDE GAAT DOOR DE MAAG.

Oke je kan niet alles mee naar huis nemen, maar je kunt wel denken aan recepten of kruiden. Denk bijvoorbeeld aan masala kruiden of paella kruiden. Op deze manier kun je je vrienden thuis verrassen met een de heerlijke gerechten van jouw vakantie.

VERMIJD CLICHÉS, OF JUIST NIET!

Het is altijd verleidelijk, en af te raden om alles in één keer te kopen in de ene grote souvenir winkel. Probeer zoveel mogelijk petten en I LOVE T-shirts te vermijden, tenzij je gaat voor de Japanse look. Dat geld trouwens ook voor henna tatoeages en rasta haren. Super leuk voor op reis, maar in Nederland draag je het nooit meer en is het misschien zelf een beetje misplaatst. Maar een oerlelijke magneet kan eigenlijk wel toch?!

DE GEUR VAN EEN LAND

Geuren wekken herinneringen op en als je vaak je vakantiegevoel vast wilt houden is het een goed idee om niet je eigen shampoo, geurtjes en douchegel mee te nemen maar het ter plekke te kopen! Sla aan het einde van de reis nog een paar extra flessen in. Je zult zien dat je maanden laten nog steeds aan je vakantie denkt.

HOU HET KLEIN

Herkenbaar?? Een prachtige schaal uit Spanje of een schilderij uit Thailand, dat moet je echt hebben denk je als je er voorbij loopt! Maar is dat eigenlijk wel zo? Veel gesjouw, geld en soms invoerrechten maken het soms toch lastig om een groot iets in je huiskamer te hebben. Als je toch iets groots wilt kopen, kijk dan eerst naar de kwaliteit en vraag jezelf af waar het in je huis komt te staan of dat je het gaat gebruiken.

Travel the world, fill your suitcase with treasures. They all have a story that becomes a memory for life

Wat is jouw laatst gekochte souvenir? En wat koop jij altijd als je op vakantie gaat?

By | 2017-10-20T09:27:41+00:00 september 19th, 2016|Reistips|0 Comments

Leave A Comment