De beste tips voor het kopen van een backpack!

De beste tips voor het kopen van een backpack!

Ga je binnenkort op vakantie met een backpack en moet je er nog één kopen? Heb je totaal geen idee waar je op moet letten? In dit artikel vind je tips voor het kopen van een backpack. Zo weet je waar je op moet letten als je in de winkels tussen de honderd verschillende soorten maten en merken staat.

Kwaliteit

Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat ik een backpack koop die niet voor één reis mee gaat, maar voor meerdere. Een backpack kopen kun je dus zien als een lange termijn investering. Koop daarom niet één van de goedkoopste, maar ga voor een wat duurdere met betere kwaliteit. De kans dat je ritsen tijdens het reizen kapot gaan of dat je tas scheurt, is dan een stuk kleiner.

Draaggemak en pasvorm

Wanneer je een backpack koopt, is het aan te raden om dit in een winkel te doen waar je even kunt rondlopen. Zo kun je testen of je backpack een fijne pasvorm heeft en lekker ‘draagt’. Test ook of je deze kunt verstellen met banden. Met heup- en schouderbanden kun je de pasvorm verbeteren en zorgen dat de backpack goede steun op je heupen vindt om het gewicht van je schouders te ontlasten. Hoe strakker je jouw heup- en schouderbanden aantrekt, hoe stabieler de tas zal zitten.

Hoeveel liter moet je backpack zijn?

Qua inhoud heb je verschillende backpack groottes. Welke grootte je nodig hebt is afhankelijk van de persoon en de reis. Zo heb je kleine (40 tot 60 liter), normale (60 tot 80 liter) en grote (80 tot 100 liter) backpacks. Bij het kiezen van het aantal liters moet je rekening houden met hoeveel je zelf kunt tillen. Daarnaast is het handig om te kijken naar je eigen lichaamsbouw.

Wie wat langer is, zal waarschijnlijk beter kunnen reizen met een grotere backpack. Ook kun je er vanuit gaan dat je voor het reizen naar warmere landen waarschijnlijk een kleinere backpack nodig hebt, omdat zomerkleding minder ruimte in beslag neemt. Verder zijn er voor vrouwen en mannen verschillende backpack modellen.

Kleine backpack

Voor weinig spullen, een korte reisduur en warme gebieden.

Normale backpack

Voor een aantal maanden reizen, zodat je voldoende spullen kunt meenemen voor verschillende klimaten.

Grote backpack

Voor lange expedities en meerdaags kampeertochten.

Gewicht van een backpack

Een goede leidraad is dat het gewicht van je backpack niet meer dan 20% tot 25% van je eigen lichaamsgewicht mag zijn. Meer zul je waarschijnlijk niet gemakkelijk kunnen tillen. Bovendien mag je in vliegtuigen vaak niet meer dan 23 kg meenemen, dus dat is ook iets om rekening mee te houden bij de aankoop.

Backpack extra’s

Let bij je aankoop op de extra’s die erbij komen. Soms krijg je een regenhoes, een flight bag of slotjes bij je aankoop. Mocht je een slotje willen kopen, kijk dan naar een TSA slot, die hoeven namelijk niet persé opengebroken te worden.

Prijs van een backpack

Wanneer je een goede backpack wilt kopen, moet je qua prijs rekenen op een bedrag tussen de 100 en 250 euro. Natuurlijk zijn er soms aanbiedingen waarbij sommige merken goedkoper zijn. Ook kun je de prijs in de winkel en op het internet altijd nog met elkaar vergelijken.

Waar let jij op bij het kopen van en backpack?

By | 2017-10-20T09:33:58+00:00 juli 7th, 2016|Reisartikelen, Reistips|Reacties uitgeschakeld voor De beste tips voor het kopen van een backpack!

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl