De beste tips om niet je eigen vakantie te verpesten.

De beste tips om niet je eigen vakantie te verpesten.

Oké de tickets zijn geboekt, de slaapplekken geregeld en je kijkt er al maanden naar uit, VAKANTIE! Totdat je in één van deze valkuilen loopt en je vakantie niet meer zo fantastisch wordt als je had gehoopt. In dit artikel een aantal dingen voor je op een rij en hoe je het er beste mee om kunt gaan.

Routine

Hmm heerlijk, een frikandel of een boterham met je zelf meegenomen pindakaas. Kan heel lekker zijn, maar probeer eens iets anders. Reizen is juist hèt moment om nieuwe dingen uit te proberen! Ga naar een lokaal eettentje en bestel iets lokaals. Kies bijvoorbeeld iets wat je nog helemaal niet kent en laat je verrassen.

Een lijst maken van wat je allemaal wilt

Herken je dat, dat je van te voren hebt uitgezocht wat je allemaal wilt doen en wat je allemaal wilt zien? Probeer dan genoeg tijd uit te trekken voor je bezoekje. Kies vooraf een aantal dingen van je lijst en spreek met jezelf af dat als het niet lukt, je een andere keer terug komt.  Probeer vooral te genieten van het moment zelf.

Loslaten

Ohja, even nog een mailtje sturen naar je collega, even je werkmail checken of al je vriendinnen vragen hoe het met hun gaat. Probeer het vooral niet te doen! Laat het los, vanaf de andere kant van de wereld kun je er toch niks aan veranderen. Probeer te ontstressen en te genieten. Daar hebben je collega’s straks meer aan als dat je nu elke keer met hun in contact blijft.

Hoge verwachtingen

Je hoopt altijd op heerlijk weer, neemt alleen bikini’s en korte broeken mee. Totdat je in een gigantisch storm terecht komt en dat het kouder is dan je verwacht had. Pas op met te hoge verwachtingen, want voordat je het weet is je vakantie verpest omdat ’t niet precies is zoals je hoopte.

Winkelen

Een H&M! Een winkel die ik ken, eens even kijken of ze hier andere producten verkopen dan in Nederland.. Herkenbaar? Als je dan gaat shoppen in bijvoorbeeld Kuala Lumpur, kijk dan juist bij de lokale winkels. Wedden dat je daar iets unieks vindt? Iets waarvan je later terug denkt: Hey, dat had ik daar en daar gekocht.

Fruitregel

Hmmm lekker al dat verse fruit bij die kleine stalletjes, vers uit de pers! Maar even later zit je op de wc, omdat het fruit toch niet zo goed schoongemaakt is als je gewend bent.

In het warme zonnetje hebben alle bacteriën al heel lang speeltijd gehad. En waarschijnlijk is het fruit gewassen met het lokale water. Koop liever fruit wat nog in een schil zit, zoals bananen. Een gouden regel: Was, pel of kook het zelf… of vergeet het!

Research

Op zoek naar een leuke bestemming? Via een groot bedrijf een mooie reis boeken en alleen maar kijken naar de foto’s.. Handig of toch niet helemaal?!

Probeer ook research te doen naar het land waar je naar toe gaat. Zo weet je een beetje wat je te wachten staat en sta je  niet helemaal voor verassingen.

Gekke houdingen

Oké, die ene foto die je zo vaak voorbij ziet komen wil je ook echt maken! Bijvoorbeeld van dat ene uitzicht, dus sluit je aan in de rij en ga je ervoor! Uiteindelijk kom je er later achter dat de foto helemaal niet zo mooi is en dat je er eigenlijk verder niks meer mee doet.

Probeer creatief te denken met het maken van foto’s en maak de beste foto! Vaak kom je dan tot de mooiste resultaten.

ALLES fotograferen!

Van ALLES een foto maken, met als resultaat honderd foto’s! Een mooie herinnering voor later, toch?! Maar of je ook geniet van het moment zelf? Probeer zoveel mogelijk te genieten van het hier en nu, de foto’s maak je dan vanzelf in je hoofd met de beste herinnering er aan vast. Google heeft uiteindelijk nog altijd de foto’s van die ene tempel die je nu graag wilt fotograferen, maar waar tientallen toeristen bij staan.

The tans will fade but the memories will last forever

Welke van deze tips kun jij het beste gebruiken?

By | 2017-10-20T09:34:21+00:00 juli 3rd, 2016|Reistips|Reacties uitgeschakeld voor De beste tips om niet je eigen vakantie te verpesten.

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl