De beste tips om je koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken

De beste tips om je koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken

Zoals sommige van jullie weten maar sommige nog niet, ben ik voor 6 maanden in het buitenland. De eerste drie maanden ben ik in Bali om vrijwilligerswerk te doen en de overige 3 maanden ben in ik Nepal om het land te helpen met de wederopbouw van het land na de aardbeving. Toen ik mijn koffer in ging pakken was het dan ook een hele opgaaf om te bedenken wat ik allemaal mee moest nemen. Bij deze de beste tips om je koffer zo efficiënt  mogelijk in te pakken!

Maak van te voren een inpak-lijst

Doe research op internet en ontdek wat voor land het is, welk klimaat, welke cultuur etc. Maak op basis daarvan een inpak-lijst. Bedenk bijvoorbeeld als je naar Marokko gaat dat het netjes is dat je t-shirtjes meeneemt en geen hemdjes omdat dat tegen de cultuur regels is. Als je op wintersport ga, bedenk dan wat je het meest zal dragen? Je ski kleding of je gewone kleding?

Leg alles ergens klaar voor dat je in gaat pakken

Zorg voor een plek ergens in het huis waar je al je spullen gaat verzamelen. Zo heb je een overzicht over wat je allemaal meeneemt.

Pak het vervolgens in en ga je koffer wegen!

Ga je koffer inpakken en wegen! Kijken hoe zwaar je koffer is geeft een indicatie over wat je allemaal mee kunt nemen, wat je bijvoorbeeld al teveel hebt ingepakt.
Denk hierbij ook weer na over naar welk land je gaat en wat je er gaat doen, ga je backpacken? Zorg dan er altijd voor dat je ook een dag backpack hebt, hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een Dakine tas. Handig in gebruik!

Teveel spullen? Pak alles weer uit en pak alleen de hoognodige dingen en weeg dan opnieuw.

Na het eerste weeg moment kom je er meestal achter dat je veel te veel spullen hebt ingepakt. Pak alles weer uit en bekijk elk kledingstuk of je het echt gaat dragen en nodig hebt of dat je het alleen maar leuk vind om mee te nemen!
Tip probeer zoveel mogelijk alles te scheiden van elkaar ondergoed bij ondergoed, sokken bij sokken etc. Vervolgens stop je al je sokken in een zak en al je ondergoed in een andere zak. Dit is altijd handig tijdens het uitpakken en zo voorkom je het gegraai in je koffer.
Kijk ook goed naar hoeveel kg je handbagage mag zijn, meestal weegt een handbagage te weinig als je ook een koffer meeneemt. Maar ook daarin kun je van alles meenemen, houd daarbij natuurlijk wel rekening met de standaard procedures.

Nog steeds te zwaar?

Wat kun je thuis laten? Denk hierbij bijvoorbeeld aan je shampoo of douche gel, dit kun je in alle landen gemakkelijk kopen en is vaak nog goedkoper om het in het buitenland te kopen! Wat ook altijd handig is voor de eerste dagen is om mini’s mee te nemen.

Ik hoop dat jullie met deze tips een heel eind gaan komen. Stel je voor dat je koffer nog steeds te zwaar is, dan kun je ook altijd spullen bij je vriend (meestal nemen zij minder kg’s mee) er in stoppen! Of als je samen met een vriendin gaat de spullen samen delen denk bijvoorbeeld aan je föhn of stijltang.

Welke dingen pak jij altijd teveel in, zodat je koffer te zwaar is?

2017-10-20T09:36:19+00:00

2 Comments

 1. Rob 17/06/2016 at 15:37

  Nog een tip!
  tasjes zijn de laatjes van je backpack.
  Zo had ik voor alles een aparte kleur tas.
  Ik verzamelde aan het begin van mijn reis of vakantie stevige gekleurde tassen.
  Zo wist ik
  Rood is voor het ondergoed.
  Blauw is voor de shirts
  Geel voor de sokken

  Ideaal als je opzoek bent naar iets en je hoeft niet in alle tassen te neuzen.

  Ga je naar Azie neem dan niet teveel mee. Je loopt bijna altijd in dezelfde kleding athans zo heb ik het ervaren.
  Ook zijn ze daar heel goed in je kleding wassen voor een lage prijs dus veel mee nemen is niet nodig.
  Ook kan je hele leuke kleding kopen ter plaatsen voor weinig geld.

 2. As Told By A Ginger 30/05/2017 at 18:18

  Super goede tip Rob, bedankt 😀

Comments are closed.