De beste vliegtips voor jou op een rijtje!

De beste vliegtips voor jou op een rijtje!

Vliegen is geweldig om op een snelle manier van punt A naar punt B te gaan, maar 12 uur stil zitten is voor iedereen een ramp. Slapen lukt niet, stil zitten lukt ook niet, en op de één of andere manier komen er altijd weer mensen naast je zitten waaraan je de hele reis kunt ergeren. Hierbij een aantal vliegtips om je reis een stuk aangenamer te maken.

Chill stoelen

Comfort seats, bij veel vliegtuigmaatschappijen heb je de mogelijkheid om zogenaamde comfort seats te boeken. Voor een paar tientjes extra zit je dan net wat comfortabeler dan de andere mensen. Je krijgt dan bijvoorbeeld een stoel bij de nooduitgang met extra beenruimte.

Outfit

Wat moet je aan tijdens een reis? Dat is altijd één van de grootste struggles. Bijna iedereen kiest ervoor om een lekkere chill broek aan te trekken en een grote slobbertrui. Zelf kies ik er meestal voor een jurkje met een legging, sneakers en een vestje. Zo kun je makkelijk je legging uit doen als het in je bestemming lekker warm is. En ik neem altijd een paar extra sokken mee, in het vliegtuig kan het soms koud zijn, en koude voeten is het ergste!

Welke tas moet je meenemen?

Welke tas je meeneemt is natuurlijk erg persoonlijk, zelf kies ik er altijd voor om mijn rugtas mee te nemen. Deze gebruik ik namelijk ook met regelmaat tijdens dagtrips. Maar wat doe je er allemaal in tijdens de vliegreis, een extra setje kleding (voor het geval je koffer kwijt raakt), oordopjes, tijdschriften, kauwgom, pen en mijn oplader. Daarnaast zorg ik er ook altijd voor dat mijn laptop en camera in mijn handbagage zitten.

Wat te doen tijdens een lange vliegreis?

Je hebt natuurlijk altijd je smartphone, zorg ervoor dat er een paar leuke spelletjes op staan. Zelf gebruik ik ook altijd mijn Iphone voor muziek, mijn laptop gebruik ik altijd om gedownloade films en series te kijken. Let er wel op dat alles opgeladen is voor je het vliegtuig in stapt en vergeet vooral geen externe batterij mee te nemen.

Lezen

Deze tip is wel geen onbekende, maar neem een paar tijdschriften mee. Zelf denk ik dan altijd aan een flair, een happinez of de psychologie. Daarnaast neem ik ook altijd een Lonely planet mee of een woordenboek, kun je je vast inlezen tijdens de reis.

Bewegen

Om dikke voeten/enkels en tromboze te voorkomen is het belangrijk om in beweging te blijven. Probeer daarom elk 1,5 uur even je benen te strekken. Loop bijvoorbeeld even naar de wc of naar het keukentje voor een snack.

Drinken

Herken je dat? Een droge huid na een vliegreis, voldoende vocht binnenkrijgen is dan ook erg belangrijk. Vocht denk daarbij niet aan liters drank met prik, hierdoor krijg je namelijk een opgeblazen gevoel. Gewoon water is voldoende!

One day you will travel the whole world, by using the airplane.

Welke tips kan jij het beste gebruiken? Wat doe jij meestal in het vliegtuig?

By | 2017-10-20T09:35:13+00:00 juni 20th, 2016|Reistips|Reacties uitgeschakeld voor De beste vliegtips voor jou op een rijtje!

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl