De beste tips voor je eerste Backpack avontuur..

De beste tips voor je eerste Backpack avontuur..

Wil je graag gaan backpacken, maar is het je eerste keer?! En vind je het stiekem allemaal nog best een beetje spannend? Dat is te begrijpen! Vandaag geef ik jou de beste tips voor je eerste backpack avontuur!

Een extra tasje

Je kent ze vast wel, de katoenen tasjes… Ideaal als boodschappentasje, maar ook om mee te nemen tijdens je reis. Je kunt ze namelijk gemakkelijk in je backpack meenemen en ze zijn ideaal in gebruik voor een dagje strand, dagje stad of avondje stappen. Je propt hem gemakkelijk in je rugzak en is hij vies, dan gooi je hem toch gewoon weg. Want op veel bestemmingen kun je gewoon een nieuwe kopen. Mocht je het zonde vinden om hem weg te gooien, dan kun je hem natuurlijk ook altijd even in de wasmachine gooien.

Maar vergeet vooral geen daypack mee te nemen: een kleinere rugtas die je als handbagage incheckt. Ideaal voor korte tripjes. Je laat de grote rugtas dan in je hotel achter en de kleinere neem je mee.

Gebruik je reisgids alleen als backup of als souvenir

Ja een lonely planet is handig om mee te nemen, maar houd je er niet te veel aan vast. Hotels en restaurants maken daar namelijk super handig gebruik van en passen hier dan ook de prijzen op aan. Trouwens, wat is er niet leuker dan zelf het avontuur opzoeken en de ultieme plekjes bezoeken? Probeer te praten met andere reizigers en locals. Zo kom je achter de leukste plekjes. Hoe kun je het beste andere mensen ontmoeten? Door bijvoorbeeld in een dorm te slapen. Daar ontmoet je gegarandeerd andere mensen .

Neem niet te veel spullen mee.

Wanneer je je spullen pakt, denk je dat je het allemaal nodig hebt, maar eigenlijk is dat nooit zo het geval. Probeer 25% van die spullen te skippen. Je hebt ze niet echt nodig! Trouwens, mocht je het toch nodig hebben, dan koop je het toch? Een goede reden om te shoppen. Als je in een dorm slaapt en vroeg moet vertrekken, heb je niet altijd de tijd en zin om je tas weer even goed in te pakken als voorheen. Zorg er dus voor dat alles nog steeds in je tas past, ook als je gehaast weg moet. Als je je kleding oprolt, krijg je minder snel kreukels, tip van de dag!

Travel gadgets

Je kent ze wel de handdoeken van de Xenos. Ideaal voor een reis, want ze drogen super snel. Maar ook een super handig zuignap haakje van de Beversport kan van pas komen. Deze kun je namelijk in ieder douchehokje hangen. Zo word je kleding niet nat. Gebruik een sarong als strandlaken. Ook dat scheelt je allemaal plek in je tas.

Maak kopieën van je reisdocumenten

Op deze manier hoef je je paspoort niet altijd mee te dragen, maar neem je gewoon een kopie mee. Het is ook altijd handig om een extra pinpas mee te nemen. Een ongelukje met een gebroken pas zit namelijk in een klein hoekje. Het is handig om altijd een klein portemonneetje met cash voor de dag mee te nemen. De rest laat je in je tas of kluisje.

Neem een slotje mee en loop niet te koop met je dure spullen.

Dure sieraden… Ga je die echt dragen tijdens het reizen? Het is nooit handig om te laten zien hoeveel je in je bezit hebt. Je loopt namelijk de kans om een makkelijke prooi van een zakkenroller te worden. Maar ook een slotje op je rugtas ziet er uit alsof er belangrijke en dure spullen verborgen zitten. Een kleine karabijnhaak in de kleur van je tas valt minder op en maakt het de zakkenroller lastiger de tas open te ritsen. Een slotje voor in de bus of tijdens je vlucht is wel aan te raden. Vaak heb je voor een kluisje in een hostel ook je eigen slotje nodig.

Gevoel en verstand

Je weet het natuurlijk wel maar toch. Probeer altijd naar je gevoel te luisteren en gebruik je gezonde verstand. Voelt een situatie niet goed aan, dan is dat vaak ook zo. Loop dan bijvoorbeeld niet door dat donkere straatje, maar zoek de mensenmassa op of pak een taxi. Probeer wel het avontuur aan te gaan, maar doe geen domme dingen. Ga je op stap? Probeer dan vrienden te worden met je roomies en ga samen met hun.

Een backpack.

Je kunt natuurlijk een backpack lenen, maar ik raad je toch aan om er er zelf één te kopen. Je weet namelijk nooit hoe vaak je nog gaat en ieders lichaam vraagt om een andere backpack. Mocht je het toch zonde vinden, dan bestaat er toch altijd nog marktplaats?

Gewoon gaan met die banaan!

Iedereen die ik spreek tijdens het reizen vertelt hetzelfde: je moet het gewoon mee maken, over je heen laten komen en gaan! Reizen verrijkt je leven. De herinneringen, ontmoetingen en avonturen, het doet allemaal iets met je. Mocht je alleen willen reizen? Doen! Ervaar het gewoon. Het maakt je absoluut sterker, hoe spannend je het ook vindt.

Just go and explore the world

Waar gaat jou volgende backpack vakantie naar toe?

By | 2017-10-20T09:33:32+00:00 juli 14th, 2016|Reisartikelen, Reistips|Reacties uitgeschakeld voor De beste tips voor je eerste Backpack avontuur..