Dit zijn de dingen waar je te veel geld aan uit geeft tijdens je vakantie!

Dit zijn de dingen waar je te veel geld aan uit geeft tijdens je vakantie!

Yes eindelijk vakantie! Tijdens je vakantie geef je vaak gemakkelijk geld uit. Maar zijn er zijn ook dingen waar je onnodig teveel geld aan uit geeft. In dit artikel lees je waar de meeste mensen teveel geld aan uit geven .

VLIEGTUIG VOEDSEL EN ETEN OP HET VLIEGVELD

Oké wachten duurt soms lang, en wat ga je dan doen? Eten natuurlijk! Maar feit is, een flesje cola is vaak 3x zo duur als in een normale super markt. Daarnaast mag je ook zelf eten meenemen, zoals een appel of nootjes of snoep. Scheelt weer een beetje toch?!

SOUVENIRS

Oké sommige dingen moet je echt hebben, denk je! Maar ga je het ook gebruiken? Of beland het in een kast? Het is beter om iets te kopen wat je dagelijks gaat gebruiken of een heel mooi ding waar je echt verliefd op bent geworden dan tien zinloze hebbedingen.

RESTAURANTS

Natuurlijk is het leuk om midden op de Ramblas iets te eten, maar loop iets verder naar de lokale buurten en daar vind je hetzelfde eten alleen dan 10 keer zo goedkoop. Daarnaast kun je vaak in een hostel of Airbnb ook zelf koken, of wat dacht je van een picknick met zonsondergang in het park?

KOFFERS

Dacht je een goedkoop vliegticket te hebben gevonden, moet je alsnog 40 euro extra betalen voor je bagage. Terwijl je ook een gratis handbagage koffer mag meenemen, dat eigenlijk wel genoeg is voor een weekendje weg toch?! Het scheelt ook nog eens tijd want je hoeft niks in te checken.

FOOI

Als je gewend bent aan de Nederlandse standaarden, dan ben je gewend om fooi te geven in een restaurant. Maar wist je dat dit vaak al in de rekening is opgenomen bijvoorbeeld in Italië en Spanje vind je vaak onderaan de menu kaart. , all prices are subject t0 21 % service charge. Super lief als je dan nog wat extra’s geeft natuurlijk, maar eigenlijk is dit niet nodig.

WESTERS ETEN

Mmmm lekker naar de Starbucks, natuurlijk ik doe dat ook wel vaak met de reden dat zij goede wifi hebben en dat je daar gerust een paar uur kan zitten werken. Maar eigenlijk is een Starbucks koffie vaak veel duurder dan de koffie in de lokale barretjes, dit geld natuurlijk ook voor ander westers eten.

Waar geef jij vaak teveel geld aan uit tijdens je vakantie?

By | 2017-10-20T09:26:59+00:00 oktober 3rd, 2016|Geld, Reistips|Reacties uitgeschakeld voor Dit zijn de dingen waar je te veel geld aan uit geeft tijdens je vakantie!