De discussie: hebben roodharige een ziel??

De discussie: hebben roodharige een ziel??

Altijd weer die vraag of opmerking gingers have no souls. De legende verteld ons dat alle roodharige mensen geen zielen hebben en dat zij er één stelen zodra zij iemand anders aan kijken. Zelf als roodharige wil ik vertellen dat dit natuurlijk waar is?! Maar dan geloof je natuurlijk ook dat alle Nederlanders kaas eten en op klompen lopen.

Natuurlijk weet ik dat bovenstaande helemaal niet waar is, en in tegenstelling tot dat wordt ik altijd geïrriteerd als mensen denken dat roodharige geen ziel hebben. Alleen maar omdat zij één keer de aflevering van South Park hebben gekeken.

Maar waar is dat verhaal nou eigenlijk mee begonnen? Het verhaal dat roodharige geen ziel hebben? En kan het de waarheid zijn geweest? Er wordt namelijk ook gezegd dat vroeger roodharige heksen waren.

Persoonlijk vind ik de grap nooit grappig en wordt ik er zelfs altijd een beetje boos over. Op feestjes of met vrienden, wordt er dan ook altijd die grap verteld/gevraagd. Er is zelfs een Facebook pagina voor mensen die gingers haten.

Het is soms echt niet makkelijk om een roodharige te zijn. Altijd het feit dat je verbrand, opmerkingen krijgt over de rode lokken of gewoon puur omdat je soms niet op wilt vallen (maar dat vaak automatisch doet). Het feit dat mensen automatisch South Park geloven, zegt vaak meer over hun dan over ons!

Mensen met ginger-phobia, oftewel angst voor roodharige, zijn het niet waard om mee om te gaan!

Ginger Icoon

Kennen jullie het ginger icoon Julianne Moore, bekend van onder andere de film Grazy Stupid Love en The  hunger games. Zij werd in een interview zelfs gevraagd naar het topic Gingers have no souls. Het interview kun je hier terug vinden.

Even terug in de tijd

Als je terug in de tijd, naar de tijd van de Romeinen afreist was er een vooroordeel tegen roodharige. HEt waren de mannen en vrouwen met een witte huid en rood haar, wat ook wel de “de duivel” werd genoemd. Later was het idee dat roodharige hun zielen aan de duivel verkochten, om hun te helpen en hun woord te verspreiden. De grieken geloofde dat we in vampieren veranderde als we dood gingen. Er is zoveel ongeloof in de roodharige wat ik tegen kwam toen ik dit artikel schreef, dat ik eigenlijk de slappe lach kreeg!

Maar hebben wij zielen?

Natuurlijk, en voor elke sproet op ons lichaam hebben we een ziel gestolen toch?! Maar wat niemand tegen ons zegt is dat wij de grootste harten hebben. Ja wij zijn soms vurig en gepassioneerd. Maar we houden ook van de wereld.

 

Heb jij deze opmerking weleens gehoord?

Hoe ga jij daar dan altijd mee om? 

 

By | 2017-10-20T09:08:29+00:00 augustus 13th, 2017|Als een roodharige door het leven!, Lekker Leven|Reacties uitgeschakeld voor De discussie: hebben roodharige een ziel??

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl