Fabel of feit; roodharige worden eerder gestoken door bijen.

Fabel of feit; roodharige worden eerder gestoken door bijen.

Terrasjesweer?! Als het ook maar even lekker weer is, dan ben ik buiten te vinden! Op een terrasje, skeelerend, skatend, wandelend of gewoon in mijn hangmat op het balkon. Het enige nadeel in deze periode is, dat er zoveel wespen/bijen/muggen zijn! Omdat ik elke week één fabel of feit onderzoek onderzocht ik vandaag deze: klopt het dat roodharige vaker en eerder worden gestoken dan bijen.

Zelf ben ik nog nooit gestoken door een bij, wespen en vooral muggen die steken mij met regelmaat. Het schijnt statisch zo te zijn en te kloppen dat redheads meer worden gestoken door bijen. Uit meerdere (dappere) onderzoeken is gebleken dat bijen het liefst roodharige mensen steken. Velen zeggen dat dit komt door de mooie rode kleur, waardoor de bijen deze lokken aanzien als bloemen.  Maar of dit helemaal waar is, is nog steeds de vraag.

 

Hoe zit het met de roodharige onder ons? Zijn jullie vaak gestoken?

Nog een grappig en bijkomend feitje!

Wisten jullie dat er een roodharige wespbij bestaat?! Als je grijze zand bijen ziet, dan zitten daar ook ongetwijfeld roodharige wespbijen tussen. In zijn geelzwarte jasje lijkt de roodharige wespbij veel op de wesp. Maar als je hem dichterbij bekijkt dan zie je toch echt een verschil.  Deze wesp bij is niet heel sympathiek, hij wordt vergeleken met de koekoek in de insectenwereld. De vrouwelijke roodharige wesp bij legt haar eieren in de door de grijze zandbij gegraven nesten. De larve van de wespbij doodt bij uitkomst de larve of het ei van de grijze zandbij en doet zich vervolgens tegoed aan de voedselvoorraad. Wespbijen eten geen vlees, zoals wespen maar gewoon stuifmeel/nectar het zijn immers bijen.

 

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl

Leave A Comment