Fabel of feit: het verven van roodhaar gaat lastiger

Fabel of feit: het verven van roodhaar gaat lastiger

Als roodharige puber wilde ik weleens mijn haren verven, of van die high lights/low lights herkenbaar? En nog steeds lijkt het mij vooral in de winter soms fijn om een wat donkerdere kleur rood te hebben. Maar is het wel zo gemakkelijk om als roodharige je haar te verven?!

Oké zoals ik zojuist vertelde wilde ik als puber graag met een andere kleur haar door het leven, vooral bruin leek mij wel iets. Maar elke keer pakte dit toch niet goed uit, en zag je amper het verschil. Lag het aan mijn haar of hebben alle roodharige dat? Ik ging voor jou op onderzoek uit.

Het pigment van je rode haar is sterk en daarom moeilijker te verven dan alle andere haarkleuren. Ga je het verven, dan is de kans groot dat de kleur niet pakt. Waarschijnlijk moet je het eerst bleken om de gewenste kleur te krijgen, maar bleken is slecht nieuws voor je haar.

Dat je je rode lokken dus moeilijk kan verven, klopt!

Bij deze nog wat leuke kleine weetjes over je rode lokken..

  • In tegenstelling tot blondines hebben roodharige de minste haren op hun hoofd, namelijk zo’n 90.000.
  • Mensen met rood haar hebben wel het dikste haar van iedereen.
  • Als je rood haar hebt, word je minder snel grijs want je maakt langer natuurlijke pigmenten aan (lucky you!).
  • Rood haar is weer helemaal in de mode, velen die blond/ bruin haar hebben willen rood haar..

Heb jij je haar weleens geverfd? En hoe was het resultaat?

By | 2017-10-20T09:23:13+00:00 juli 19th, 2017|Als een roodharige door het leven!, Fabel of Feit, Lekker Leven|Reacties uitgeschakeld voor Fabel of feit: het verven van roodhaar gaat lastiger

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl