Fabel of Feit: er waren roodharige Neanderthalers!

Is het waar? Stammen roodharige af van de Neanderthalers? Je leest het vandaag in dit artikel!

Spaanse onderzoekers hebben in 2008 (ja ik weet het al bijna 10 jaar geleden) ontdekt dat sommige Neanderthalers waarschijnlijk hetzelfde gen, namelijk het MC1R gen hadden als alle roodharige van vandaag. Wat eigenlijk in het kort inhoud dat er roodharige Neanderthalers waren.

De Neanderthalers waren mensen die ongeveer 43 000 jaar geleden leefde. In het noord-westen van Spanje zijn fossielen onderzocht waarin de bloedgroep O maar ook het gen MC1R werd aangetroffen.

Als je het gen MC1R met je meedraagt, kan het betekenen dat je roodhaar, een witte huid en sproetjes hebt.

 

 

2017-10-20T09:01:02+00:00

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl