Fabel of Feit: in IJsland wonen veel roodharige?!

Fabel of Feit: in IJsland wonen veel roodharige?!

Tijdens mijn bezoekje aan IJsland heb ik hier onderzoek naar gedaan, klopt het dat er in IJsland meer roodharige wonen dat ergens anders? Het viel mij dat er veel roodharige IJslanders zijn, maar komt dit doordat ik er meer op ben gaan letten of is dit daadwerkelijk zo? Ik ging op zoek naar de feiten!

Wie heeft de roodste haren van IJsland?

Elk jaar zijn er Ierse dagen in IJsland waarbij er een meest roodharige wordt uitgekozen. Zo werd er in 2015 de zeventien jarige Laufey Heiða Reynisdóttir uitgekozen. Zijn woont in een klein dorpje in de West Fjorden van IJsland.

 

Vikingen

In een ander artikel vind ik dat de IJslanders afstammen van de Vikingen, wat je trouwens ook overal terug kunt zien in dit prachtige land. Maar onder de vikingen waren ook veel roodharige, dit kan dus een teken zijn dat er echt meer roodharige zijn op IJsland.

 

Hoe zit het met de cijfers van nu?

Als je hieronder naar de kaart kijkt zie je dat volgens de engelse krant van 12 januari 2017 waarop je kunt terug zien waar de meeste roodharige vandaan komen zie je dat er inderdaad veel roodharige uit IJsland komen.

 

Conclusie

Dat er veel vikingen leefde op IJsland is een feit, dat er veel roodharige vikingen waren is ook een feit en vanuit deze kaart kun je  ook nog is zien dat er dus blijkbaar nog steeds veel roodharige op het prachtige eiland leven. Met deze twee kleine onderzoeken kan ik dus eigenlijk wel concluderen dat er veel roodharige op IJsland wonen!

 

By | 2017-10-20T09:24:52+00:00 juli 12th, 2017|Als een roodharige door het leven!, Fabel of Feit, Lekker Leven|Reacties uitgeschakeld voor Fabel of Feit: in IJsland wonen veel roodharige?!

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl