Fabel of Feit: naar het roodharigen festival mogen alleen roodharigen komen?

Fabel of Feit: naar het roodharigen festival mogen alleen roodharigen komen?

Bijna, bijna is het roodharigen festival oftewel de Redheaddays. Elk eerste weekend van september komen roodharige over de hele wereld naar de stad Breda. Maar zijn hier nu alleen roodharige? Hoe zit dit eigenlijk vandaag vertel ik het jou!

Zoals jullie weten en kunnen lezen in dit artikel  wordt het festival georganiseerd door de schilder Bart Rouwenhorst. Een blonde man met misschien wel een gloed van rood haar, maar voornamelijk blond wat geïnspireerd raakte door beroemde kunstenaars die beroemde roodharige schilderde zoals Dante Gebriel Rossetti en Gustav Klimt. Bart vroeg 15 roodharige om model te zitten in 2005, maar er kwamen meer dan 200 roodharige op zijn vraag en zo is het festival geboren.

Twaalf jaar later komen er over de 5000 roodharige uit 80 verschillende landen op het festival af. Daarbij kun je denken uit roodharige vanuit de werelddelen Amerika, Afrika, Azië en Australië. Al vele roodharige zijn onderweg naar Breda.

Het enige festival wat roodharige wat een groepsfoto maakt met zoveel roodharige tegelijk.  In 2015 waren dit er rond de 1721, wat toen een record werd. In 2o13 is er een Guiness World Record gehaald met 1672 roodharige.

 

Maar de vraag was natuurlijk, zijn er alleen roodharige welkom op het festival?

Het antwoord hierop is nee, de vele fotografen hebben zelf een andere kleur haar van paars tot aan grijs en van bruin tot aan blond. Maar iedereen is welkom gedurende het festival.

Alleen de groepsfoto en de fotoshoots zijn voor DE roodharige, de overige activiteiten zoals de speedmeet/pubcrawl/kick-off zijn ook gewoon voor alle andere belangstellende die het super leuk vinden om door duizenden roodharige omringd te zijn. De overige activiteiten kun je overigens hier in het programma boekje vinden. 

Wist je trouwens dat ook niet alle organisatieleden roodhaar hebben? Dit was voor mij ook een verassing, ik had dat namelijk wel verwacht. Maar ook dat is niet waar.

 

Wat zou jou reden zijn om naar het festival te komen?

By | 2017-10-20T09:03:09+00:00 augustus 30th, 2017|Als een roodharige door het leven!, Evenementen, Fabel of Feit, Lekker Leven|Reacties uitgeschakeld voor Fabel of Feit: naar het roodharigen festival mogen alleen roodharigen komen?

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl