Geld sparen om te reizen?? Zo doe je dat!

Geld sparen om te reizen?? Zo doe je dat!

Heel veel mensen dromen van reizen! Als je vraagt hoe het komt dat ze het nog niet hebben gedaan, antwoorden de meesten dat ze het geld en de tijd er niet voor hebben.

Met een normaal inkomen en een motivatie om te reizen, kan iedereen reizen! Maar hoe spaar je nou gemakkelijk het geld bij elkaar?

Starbucks & snacks

Herken je dat? Als je met de trein ergens naar toe gaat, dat je altijd even snel langs de Starbucks wilt gaan om die lekkere frappachino te halen? Of even langs de AH voor een snack? Maar stel nou dat je je koffie en je snack vanuit huis meeneemt… Dan scheelt dat al gauw 10 euro. Makkelijke oplossing, toch?! Vaak scheelt het je ook nog eens tijd als je het vanuit huis meeneemt. Twee vliegen in één klap!

Meer de fiets pakken

Yes, de zomer komt er weer aan. Dat betekent als het goed is, dat het ook weer lekkerder weer wordt! Een goede reden om je auto te laten staan en heerlijk te gaan fietsen. Scheelt je benzinegeld en een ritje naar de sportschool.

Stoppen met roken

Oké dit klinkt misschien makkelijker gezegd als gedaan, maar het scheelt je wel heel veel geld als je niet meer rookt. Stel nou dat je dit echt heel erg moeilijk vindt, houd dan in gedachte dat een pakje sigaretten in de meeste landen (vooral in het continent Azië) twee keer zo goedkoop is.

Kleding en schoenen

Hoeveel kleding en schoenen koop je per jaar die je eigenlijk nooit draagt? Organiseer een kledingruil avond met vriendinnen en ruil alle kleding die je toch niet aandoet. Daardoor heb je een nieuwe garderobe en heel veel geld bespaard op je nieuwe zomerse outfit.

Waarschijnlijk geen hele verrassende dingen waarmee je geld kunt sparen, maar het helpt wel om een centje opzij te zetten, waardoor bijna iedereen op reis kan! Voor een rondreis van ongeveer een maand door Azië, heb je namelijk maar 1000 euro nodig. En ja, dan slaap je in hele fijne hotels en kun je de mooiste dingen zien.

“Travel is the only thing you can buy that makes you richer”

Waar ga jij voor sparen en hoe ga je dit het beste doen?

2017-10-20T09:35:21+00:00