Get on the road!

Get on the road!

Sinds afgelopen week hebben we een nieuwe auto, een Volkswagen up in de kleur blauw. Maar niet zomaar blauw, echt smurfen blauw. Niet de eerste keus kleur die wij gekozen zouden hebben, maar dat is helemaal niet erg! Want nu vallen we tenminste op, niet dat we dat anders niet deden.

Doordat wij een nieuwe auto hebben, wil je natuurlijk ook de leukste muziek voor in de auto, dus zo ging ik mijn eigen playlist maken die perfect bij ons “smurfie” past! Tijdens het maken van mijn playlist, kwam ik er eigenlijk achter dat er heelveel roodharige artiesten bestaan! Lees hier, welke ik toegevoegd heb aan mijn playlist..

Ed Scheeran!

De eerste roodharige artiest die bij mij naar boven komt is Ed Sheeran. De Britse singer-songwriter. Hij brak door in juni met zijn nummer The A Team en scoort nu nog steeds de ene na de andere hit. Het laatste nummer wat doorbrak was toch wel, Galway Girl wat gaat over het verliefd worden op een engelse man, en iedereen weet waar de meeste roodharige mensen wonen toch?

 

Florence & The Machine

Maar kennen jullie Florence & The Machine, zij zijn onder andere bekend van het nummer Ship to Wreck. Een Britse band met een roodharige zangeres. De muziek is het beste te omschrijven als Soul en Indie.

Guns N’ Roses

Een band waarover ik eigenlijk niet veel hoeft te vertellen, omdat iedereen de band wel kent. De zanger van deze hardrock band W.Axl Rose heeft jawel roodhaar! De band is opgericht in LA in 1985 en brak door met het album Appetite for Destruction, wat wereldwijd meer dan 28 miljoen keer werd verkocht. Het nummer Welcome to the Jungle is daar misschien wel het bekendst van!

Simply Red

Simply red, waar ik als puber samen met mijn moeder naar toe ging. Wat bijzonder was dat, toevallig kan ik mij nog herinneren dat wij toen naast een vrouw stonden tijdens het concert die nog een opmerking maakte over mijn rode lokken “wauw heb je dit speciaal voor vanavond geverfd of is dit je eigen haarkleur”.

Een Britse band bestaande uit de leadzanger Mick Hucknall en verschillende achtergrondmusici. De naam Simpelweg rood van de band is een verwijzing naar de krullen van de zanger, die roodhaar zijn!

De band brak  in 1985 door met het nummer Money’s too tight to mention, het nummer the world and you tonight is het laatste nummer wat zij hebben uitgebracht.

Queens of the Stone Age

Ooit weleens gehoord van Queens of the Stone Age, een Amerikaanse rockband. De band is in 1996 opgericht en maakt deel uit van de Palm Desert Scene, een groep wat omschreven wordt als de desertrock. 

De bezetting van de band verandert regelmatig en de groep laat soms tijdens de opnamen gastoptredens toe. Het enige vaste lid is Josh Homme, die jawel rood haar heeft! Het nummer No One Knows, is misschien wel het bekendst van hun.

Kurt Nilsen

Kurt Nilsen een Noorse zanger met roodhaar en een speeltje tussen zijn tanden, hij won in 2003 Idols. Hij werd bekend met het nummer Beautiful Day, Een jurylid zij ooit tegen hem “You have the voice of an Angel, but you look like a hobbit “

Adele 

Dat Adele rood haar had, wist je misschien ook wel. De Britse zangeres brak in 2008 door met haar album 19 waarop Chasing Pavements stond. Maar nog altijd is zij iemand die het publiek kan raken met haar prachtige nummers. In 2015 kwam haar laatste album uit met het nummer Hello, de singel stond gelijk op nummer 1 en het brak wereldwijde records.

Wil je alle artiesten en nummers nogmaals bekijken klik dan hier, om naar de Redheads playlist te gaan!

 

Tijdens het maken van de lijst viel het mij op dat de meeste bekende artiesten met roodhaar toch uit Groot-Brittannië, de plek waar blijkbaar de meeste roodharige wonen.

 

Ken jij nog roodharige artiesten om toe te voegen?

 

 

 

 

2017-10-20T09:22:13+00:00