Guilty pleasure die iedereen herkent!

Guilty pleasure die iedereen herkent!

Iedereen heeft ze en kent ze.. Dingen die je graag doet en waarvan je geniet maar waar je je eigenlijk een beetje voor schaamt. Je loopt er in ieder geval niet mee te koop.. Die guilty pleasures, we herkennen ze maar vaak al te goed en we maken ons er allemaal schuldig aan. Zo ook op reis!

Voor de reis

Je omgeving gek maken met het aftellen van je reis.

Vliegticket check! Daar begint het al mee, want zeg nou zelf jij laat toch ook facebook zien waar je je vakantie naar hebt geboekt? Maar ook het herhalen over hoeveel maanden, weken, dagen je op vakantie gaat hoort daar bij.

Een foto maken van de lonely planet.

Zodra je je nieuwe lonely planet hebt gekocht deel je dat natuurlijk gelijk op social media, met de titel “reis voorbereiden, nog maar 4 maanden #zinin” Reizen voelt nou eenmaal ontzettend stoer aan en dat delen we graag met de wereld.

Shoppen

Je moet eigenlijk geld sparen voordat je op reis gaat, maar hallo een nieuwe bikini is toch ook wel erg belangrijk. Dat heb je gewoon echt nodig, een nieuwe korte broek of jurkje. Tijdens je reis voorbereiden gaat er nog wel eens wat geld doorheen.

Tijdens je reis

Fastfood eten

Hoe lekker het ook allemaal is, het lokale eten, streetfood..  En soms moet je gewoon echt naar de Mac Donalds

Locals fotograferen

Yes! Iedereen fotografeert tijdens zijn reis, kinderen, oudere mensen, mensen in traditionele kleding want dat is prachtig! En omdat je er niet altijd veel zin in hebt om het te vragen, doe je het stiekem. Maar wist je dat lokale mensen ook een foto van jou maken als je op een lokale plek komt, het is voor hun namelijk net zo bijzonder als voor jou..

Ontbijten met oreo’s

Alleen het feit al dat ze er in veel meer smaken zijn dan je gewend bent, is iets wat gewoon al een reden heeft om ze allemaal uit te proberen. En als je dan ook nog vroeg moet op staan voordat het ontbijt geserveerd wordt, dan is de keuze al snel gemaakt.

Alles uitpakken!

Alles uitpakken en neer gooien, binnen een uur is hotel kamer anders dan dat je binnenkwam, want wat is er niet irritanter dan dat je het shirtje wat je onderop hebt gestopt, dat je dat graag wilt dragen… En daarvoor moet echt je hele tas overhoop.

Plekken fotograferen alsof je er alleen bent..

Maar is dat wel zo? Staan er niet honderden toeristen dezelfde foto te maken op hetzelfde moment?

Maar toch probeer je de foto van pinterest na te maken.. Al moet je dit honderd keer opnieuw doen.

Social media..

Facebooken, Instagrammen, Whats Appen, in contact blijven met het thuisfront is natuurlijk erg belangrijk.. Maar zodra je beseft dat je even geen wifi hebt en je voelt de rust.. Dan pas besef je dat je misschien toch wel een beetje verslaafd bent aan het facebooktijdlijn scrollen. Het is namelijk bij velen van ons een gewoonte vooral voor het slapen gaan of als je net wakker wordt.

Check check

Ben ik al bruin? Zie je mijn bikini al staan? Na een dagje in de zon even een aantal keer de spiegel checken of je het al kunt zien. Bruin worden, het is, zeker tijdens lange stranddagen, bijna een doel op zich.. Vooral voor mensen die het niet snel worden en eerder rood worden dan bruin.. Je doet er natuurlijk een beetje nonchalant over, maar eigenlijk is het toch wel erg leuk als je wat bruiner bent.

Foto’s

Foto’s wissen waar je niet leuk op staat of net zolang foto’s bewerken tot ze wel leuk worden. En daarna op internet en wachten op je likes!

Maar ook foto’s maken van eten, het is eigenlijk al een ware hype, maar tijdens je reis hoeft het er allemaal niet altijd gezond uit te zien.. Denk maar bijvoorbeeld aan die ene foto van dat lekkere ijsje.

Maar ook foto’s maken van je benen of voeten op het strand is een van de quilty pleasures.. Bijna alle vrouwen doen dit minstens één keer tijdens hun vakantie.

Dingen uit Nederland meenemen..

Pindakaas, kaas, hagelslag, drop, veel van deze dingen nemen reizigers mee tijdens hun reis.

Drinken en roken

Op reis ligt het alcoholconsumptie toch ruim boven je gemiddelde als in Nederland. Op steeds gekkere tijdstippen mag er een cocktail worden gedronken of gerookt.

Na je reis

Showen met je bruine huid

na weken of zelf maanden in de zon ben je gewoon poepi bruin. Iedereen die kan het zien, ook jij! Maar als er iemand er een opmerking over maakt ontkracht je dit al snel door te zeggen dat je eerst nog veel bruiner was en dat het meeste er al weer af is. Ondertussen draaf je witte kleding, zodat je bruine kleurtje nog extra opvalt.

Familie en vrienden je foto’s laten zien..

En dan net iets meer dan dat eigenlijk de bedoeling is, onder het mom van dat je het nog even uit moet zoeken. Keuzes maken is namelijk en het was allemaal zo mooi. Dus lieve vrienden en familie maak je borst maar nat.

I am not feeling myself quilty because I just make a lot of new memories!

Aan welke guilty pleasures maak jij je schuldig?

By | 2017-10-20T09:33:07+00:00 juli 21st, 2016|Reistips|Reacties uitgeschakeld voor Guilty pleasure die iedereen herkent!