Hoe is het eigenlijk om een ginger te zijn?

Hoe is het eigenlijk om een ginger te zijn?

Hé rooie! Of weetjewel die kleine met die ROOIE haren, of stoplicht wanneer spring je op groen?

Als roodharige kun je de gekste opmerkingen krijgen. Vroeger en dan met name de basisschool en de middelbare school, kreeg ik vele creatieve woorden naar mij toe geslingerd en ja zelfs door de leerkrachten! Herkenbaar? Tegenwoordig gebeurt het nog sporadisch, maar met name tijdens het uitgaan hoor ik nog weleens opmerkingen voorbij komen. De een heeft blonde haren, de volgende bruine krullen en weer een ander een prachtig afro kapsel!

Maar ik ben geboren met een hoofd vol rood haar. Of ik dat erg vind? Nee, mooi rood is toch niet lelijk! Inmiddels ben ik er erg trots op, en vind ik het super super tof dat ik juist de naam ginger kan gebruiken voor met name natuurlijk deze blog!

En wist je trouwens dat maar 1-2%  van de wereldbevolking rood haar heeft!

Hej een rood paasei!

Dat was het eerste wat de gynaecoloog tegen mijn moeder vertelde op tweede paasdag, de dag dat ik geboren werd. Al vroeg had ik veel haar, en het echte temperament van een roodharige. Iedereen vroeg zich af waar het vandaan kwam, die rode haren in de familie al gauw werd de oma van mijn moeder erbij gehaald want die had vroeger ook roodhaar ook de Schotse/Engelse roots vanuit mijn vader was omhoog gekomen.

De roze kleding die mijn moeder had gekocht, verdween de kast weer in! Want roze dat kon toen echt niet, er moest blauw en groen worden gekocht wat dat vloekte niet.

Rood haar is bijzonder!

Vanaf jongs af aan had ik het gevoel dat rood haar hebben anders was dan blond/bruin haar op de peuterspeelzaal/basisschool/middelbare school was ik altijd de enige met rood haar in de klas. Mijn rode haar werd mijn handelsmerk en iedereen wist mij hieraan te herkennen, en eigenlijk is dit nog altijd zo!

Het was nooit gewoon Amy, maar altijd dat meisje met dat rode haar! Ook niet vreemd natuurlijk want maar 1-2 % van de wereldbevolking heeft rood haar.

Tijdens mijn pubertijd wilde ik er graag bijhoren en was ik mijn rode haren weleens zat, ik verfde het toen bruin of liet er high/low – lights inzetten. Tegenwoordig vind ik het prachtige en krijg ik er bijna alleen maar positieve reacties op!

Wit en sproetjes

Net als de meeste met rood haar heb ik ook een blanke huid en komen de sproetjes spontaan om de hoek kijken als de zon weer begint te schijnen. De blanke huid die ondertussen al meerdere keren is verbrand is dan ook moeilijk om een mooie kleur bruin te krijgen, eigenlijk is dit onmogelijk! Ik blijf dan ook altijd blanker dan de rest, dit is soms lastig om bij neer te leggen.. Maar urenlang in de zon liggen dat zit er niet in!

Pluspunten met roodhaar

Natuurlijk zijn er ook vele pluspunten voor mensen met rode lokken, zo zijn we meer temperamentvol en ambitieus. Ook blijkt dat roodharige gevoeliger zijn voor pijn, of dat allemaal waar is?! Geen flauw idee, wel weet ik wel dat mijn haarkleur maakt wie ik ben.

 

Ben jij blij met je haarkleur?

 

2017-10-20T09:22:08+00:00