IJsland het land van vuur en ijs!

IJsland het land van vuur en ijs!

Vorige week waren we in het prachtige IJsland, een mooi eiland wat je graag doet betoveren zodat je nog graag een keer terug wilt komen. Wat hebben wij allemaal gedaan in één week?! 

Reykjanes

Reyjanes

Ten zuidwesten van Reykjavík ligt het schiereiland Reykjanes. Hier ligt ook de internationale luchthaven van IJsland ‘Leifur Eiríksson’ bij Keflavík, op ongeveer 50 kilometer van Reykjavík.

Een prachtig gebied wat je snel overslaat als je de standaard route via de één volgt, wat wij de vorige keer hebben gedaan. Hier kun je gerust een dag rond rijden, maar vergeet dan niet de volgende punt

en te bezoeken.

Gunnuhver

lakbij Reykjanesviti ligt het hetebronnengebied Gunnuhver, vernoemd naar de heks Gunna, die hier volgens de sagen de dood vond in het kokende water. Gunnuhver is de grootste kokende modderbron van IJsland met eendiameter van 20 meter.

Reykjanesviti

Een 31 meter hoge vuurtoren uit 1929. In 1878 werd op deze plaats een eerdere vuurtoren gebouwd, maar die werd acht jaar later verwoest door een aardbeving. De vuurtoren ligt in één van de meest geothermisch actieve gebieden van IJsland.

De Blue Lagoon.

Eén van de populairste toeristische trekpleisters van IJsland, vind je op ongeveer 20 minuten rijden van het vliegveld. Veel reizigers maken van de gelegenheid gebruik om meteen na aankomst of vlak voor vertrek een duik te nemen in het heerlijk warme en lichtblauwe water van de Blue Lagoon. De stoom die van het water opstijgt, kun je al van grote afstand zien.

De brug tussen twee continenten

Een stalen brug die je in dit gebied tegen komt die gebouwd is als symbool tussen de twee continenten europa en Noord Amerika.

Zuid-west IJsland

Zuid-west IJsland

Vanuit ons huisje zijn we richting Vik gereden via deze weg kwamen we aantal prachtige stops tegen

Urriðafoss 

Deze waterval is een goede plek om te vissen op zalm, en vind je aan de rivier de Pjorsa.

Seljandfoss

Deze legendarisch waterval is één van mijn favoriete, waarom? Omdat je er achter door kunt lopen, hoe gaaf is dat!

Seljavallalaug Pool

Het oudste zwembad van IJsland wat gebouwd is in 1923, na een korte wandeling kom je bij dit prachtige zwembad wat gevuld is met heerlijk warm water vanuit een heet water bron! Hier moet je echt in gezwommen hebben tijdens je bezoek aan het zuid-westen.

Black sand beach

De plek waar je prachtige foto’s kunt maken van rotspartijen en het zwarte zand, maar ook kun je hier puffins spotten die vanuit de zee naar hun nesten vliegen.

Vik

Het dorpje Vík, wat ’baai in het veendal’ betekend, is de meest zuidelijk gelegen plaats van IJsland. Volgens zeggen valt hier de meeste neerslag van IJsland.
Het is een voormalig handels- en vissersdorp en is nu een belangrijk uitvalsbasis voor toeristen die de nabijgelegen Mýrdalsjökull-gletsjer of de vulkaan Katla willen bezoeken.
Vík beschikt niet over een haven. Vroeger werden hier de vissersboten vanaf het strand de zee in geduwd.
In een oud winkelpand uit 1831 zijn het bezoekerscentrum Brydebúð, het museum en een koffieshop gehuisvest.

 

Snæfellsnes

Snæfellsnes

Snæfellsnes, een schiereiland dat ligt tussen de Faxaflói baai in het zuiden en de Breiðafjörður fjord in het noorden, is het grootste schiereiland van IJsland.
Het schiereiland wordt soms gezien als IJsland in het klein. Alles wat er op heel IJsland te zien is vind je hier, zoals kliffen, zwarte stranden, vulkanen, lavavelden, warme en koude waterbronnen, en nog veel meer.

Búðakirkja

één van de zwarte kerken op IJsland, de moeite waard om even te stoppen en naar binnen te gluren.

Arnarstapi

Een klein vissersdorpje, waar je de lekkerste fish & chips kan eten die je op het eiland kunt vinden! Maar ook hier vind je vele vogels.

Hellnar

Vanuit Arnarstapi kun je wandeling maken van ongeveer een uur naar Hellnar, een plek waar je ook weer prachtige rotsen kunt vinden maar waar je ook heerlijke worteltaart kunt eten!

Vanuit deze plek kom je in het gebied van Snaefellsnes, waar je diverse stops kunt maken om te wandelen of om van het uitzicht te genieten. Dit kan waaronder in Londrangar en Dritvik. 

Olafsvik Een plek waar je inplaats van zwart zand, wit zand tegenkomt.

Grundarfjörður

De plek waar je één van de bekendste foto’s van IJsland kan maken. Een klein dorp aan de berg Kirkjufell.

 

Vestmannaeyjar

Vestmannæyjar of de Westmaneilanden zijn een groepje eilanden op ongeveer 11 km voor de zuidwestkust van IJsland. Het bestaat uit ongeveer 15 tot 19 licht begroeide rotsachtige eilanden en een stuk of 30 rotsen.
Het grootste en enige bewoonde eiland is Heimaey, er wonen ongeveer 4400 me

nsen.
Het gebied is vulkanisch actief. In 1973 bij de uitbarsting van de vulkaan Helgafell op het eiland Heimaey werden bijna 400 huizen verwoest. Door deze uitbarsting werd het eiland zo’n 2,3 km² groter. Je kan op Heimaey komen met de veerboot van Eimskip.is vanuit Þorlákshöfn (zo’n 3 uur varen), of vanuit Landeyjahofn (zo’n 30 min varen). En met het vliegtuig vanaf Reykjavíkurflugvöllur (Reykjavik Domestic Airport). Maar dit is ook de plek om Puffins te spotten!

Ben jij weleens in IJsland geweest? En wat heb jij toen gedaan?

 

By | 2017-10-20T09:24:07+00:00 juli 14th, 2017|Europa, IJsland, Landen|Reacties uitgeschakeld voor IJsland het land van vuur en ijs!

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl