Wat kun je doen als je maar één dag in Granada bent?

Wat kun je doen als je maar één dag in Granada bent?

Het vijfde land wat ik de afgelopen 8 maanden heb bezocht is natuurlijk Spanje. Nu ben ik hier natuurlijk aan het werk als au-pair in de maanden juli en augustus. Maar gedurende de week van 30 juli tot en met 7 augustus was ik een weekje vrij in deze week heb ik vier verschillende steden bezocht waar ik jullie graag de leukste tips voor wilt geven. Deze week kun je alles terug lezen over de derde stad die ik heb bezocht.

Vanuit Sevilla, ben ik op 5 augustus verder gereis naar Granada, dit keer met de bus die ik had geboekt via deze website voor een redelijke prijs kun je daar gemakkelijk mee rondreizen.

Zoals de reizigers onder ons weten is het daarna toch altijd even spannend waar je uit komt en weet je soms niet gelijk hoe je dan moet handelen. Vooral als je in je eentje aan het reizen bent kan dit soms lastig zijn. Gelukkig kwam ik met deze bus aan op een groot station waar vandaan weer vele andere bussen gingen, kaartje gekocht en hop via google maps op naar het volgende hostel.

Dit keer een hostel wat ik had geboekt via Airbnb, het Dolce Vita hostel, het leukste hostel waar ik in deze week heb mogen slapen! Het is een intiem en gezellig hostel waar je super leuke en gezellige mensen kunt ontmoeten. Daarnaast doen de medewerkers er ook alles aan om je in korte tijd zoveel mogelijk van de stad te laten zien. Helaas had ik hier maar één middag en avond wat natuurlijk veel te kort is voor deze prachtige stad. Maar gedurende de middag en avond heb ik wel heel veel kunnen zien en doen.

Naast dat ik die dag blaren op heb gelopen van het vele wandelen heb ik ook prachtige dingen gezien. Wat heb ik gedaan/gezien?

Doordat er vaak een siësta gehouden wordt in Spanje zijn de winkels gesloten tussen 14:00 en 17:00 uur. Vandaar dat ik besloot om eerst te gaan rondlopen en te verdwalen in de prachtige en kleine straatjes van Granada.

Centro

Mijn eerste stop was het het centrum, het centrum waar je vele winkels vind waar je goed kan shoppen voor bekende winkels zoals H&M maar waar je ook de kleine Spaanse boetiekjes kunt vinden. Maar bezoek vooral ook alle pleintjes zoals plaza del carmen, plaza bib rambla en plaza de las paseigas.

Kathedraal

De kathedraal van Granada is ook echt een bezoekje waard. Waarom? omdat zij zich onderscheidt ten opzichte van andere kathedralen in Spanje. Dit is namelijk één van de eerste renaissancistische gebouwen in Spanje. Het gebouw is zeer imposant met haar 115 meters in lengte en 67 meter in breedte. Daarnaast vindt u verschillende kunststromingen terug in deze kathedraal: uit de renaissance, de gotiek en de barok.

Interessant is ook hoe deze kathedraal is opgebouwd. Je kent misschien wel de Spaanse levensstijl van het “mañana mañana”. Dit is zeker van toepassing op de kathedraal van Granada. Er werd zo langzaam gebouwd en uitgesteld dat er minimaal drie verschillende architecten aan hebben gewerkt. De kathedraal is in ruim 200 jaar gebouwd.

Albaicin

El Albaicín is de oudste Arabische wijk in Granada. Je vindt zowel Arabische als christelijke bezienswaardigheden en monumenten. Deze wijk bevindt zich tegenover het Alhambra. De Moorse overheersing is duidelijk terug te zien in deze wijk. De smalle straatjes, pleintjes en witgekalkte muren. Er zijn eigenlijk niet heel veel Arabische invloeden terug te stad. Toen Granada werd heroverd, werden de moskeeën en andere Arabische elementen met de grond gelijk gemaakt. In plaats daarvan werden er kerken gebouwd. Daarom is het nou zo leuk om door El Albaicín te wandelen. Dan is het net alsof u zich weer in de Moorse tijd bevindt.

In El Albaicín zijn veel verschillende monumenten te zien. Voorbeelden zijn Dar al-Horra, El Bañuelo en de Iglesia de San Nicolas. Het Dar al-Horra is het laatst overgebleven paleis in El Albaicín. Binnenin zijn er vele overblijfselen van de Moorse cultuur. Zo vind je er allerlei Arabische inscripties. Op het Plaza de San Nicolas in El Albaicín heeft een prachtig, mystiek uitzicht.

Elvira

Elvira is de straat als het gaat om tapas en cafeetjes, super leuk om hier van een echte tapas te genieten! De tapas in Granada zijn namelijk wereldberoemd.

Helaas had ik Granada veel langer willen bezoeken maar helaas, ik moest alweer door naar mijn laatste bestemming van mijn korte rondreis in Spanje.

De volgende keer als ik in deze prachtige stad ben, wil ik zeker het Alhambra bezoeken.

Het Alhambra

Een middeleeuws paleis en fort van een moorse heerser. Je vind dit op een heuvelachtig plateau in Granada en vanuit de wijk Albaicin heb je hier een prachtig uitzicht op. Het is handig om hiervoor een ticket te boeken via internet dit kan via deze website.

Maar helaas had ik hier geen tijd voor, helaas staat er voor dit prachtige paleis altijd een hele lange wachtrij, vandaar dat het handig is om je bezoek van te voren te plannen.

Voor welke reden zou jij Granada een bezoekje willen brengen?

By | 2017-10-20T09:29:19+00:00 augustus 24th, 2016|Europa, Spanje, Steden|Reacties uitgeschakeld voor Wat kun je doen als je maar één dag in Granada bent?