Dit is de reden waarom je zou moeten reizen!

Dit is de reden waarom je zou moeten reizen!

Op het moment woon ik al langer dan vijf maanden in Azië en heb ik vier verschillende landen bezocht, waarvan twee voor een langere periode. Eigenlijk vind ik dat iedereen zou moeten reizen. Waarom ik dat vind, vertel ik je graag in dit artikel!

Kleine dingen waarderen

Zodra je aan het reizen bent en eigenlijk vanuit je backpack/koffer aan het leven bent, heb je niet altijd alles meer bij de hand. Hierdoor word je bewust van het feit dat je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt. Je leert dat de kleine dingen, zoals een Albert Heijn, waar je alles kunt kopen wat je lekker vindt, schoon drinkwater of een snack, helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Je merkt dat het in Nederland eigenlijk nog niet eens zo slecht is.

Relativeren

In Nepal, het land waar ik op dit moment werk en woon, is er veel armoede.  Maar ook in andere landen die ik onlangs bezocht, merk ik dat er (veel) armoede is en ook dat het soms zelfs onveilig op straat is. Zodra je al deze problemen meemaakt en ziet, vallen alle Nederlandse issues echt wel mee.

Toleranter

Voordat ik ging reizen was ik al behoorlijk tolerant, maar ik geloof dat ik door deze reis en het werken in het buitenland nog veel toleranter ben geworden. Het open staan voor andere culturen, respect hebben voor andere mensen en het in contact komen met veel mensen die compleet anders denken en leven, daardoor is mijn blik naar de wereld een stuk opener geworden.

Flexibel

Niet altijd stroom hebben, internet dat niet altijd even snel werkt, een koude douche, geen drinkwater, de bus die onverwachts niet rijdt, een trein die vijf uur vertraging heeft of ongedierte in je appartement. Allemaal kleine voorbeelden van wat ik mij in Nederland niet voor kon stellen en waarvan ik in Nederland al snel in paniek raakte! Nu allemaal dingen die gewoon bij het leven horen en wat dagelijks gebeurt. Het maakt je een stuk flexibeler en geduldiger!

Herinneringen voor het leven

Er zijn altijd dingen die je ook weer vergeet, maar dan heb je altijd de foto’s nog! Toch maak je tijdens het reizen herinneringen voor het leven. Bijvoorbeeld uitgenodigd worden door een Balinees gezin en daar op traditionele wijze mogen koken, zijn kleine voorbeelden. Het rondtoeren op een scootertje door Thailand, voor het eerst de onderwaterwereld zien, besef hebben dat je door middel van een tank ook onderwater kunt ademen of bungeejumping… Allemaal  herinneringen die niemand meer van je af neemt!

Je leert jezelf beter kennen

Wanneer je gaat reizen of gaat werken in het buitenland kom je jezelf nog meer tegen en wordt er echt een spiegel voor je gehouden! Je loopt tegen grenzen aan waarvan je dacht deze eerst niet te hebben, maar het tegendeel blijkt… Hoe ga je daar mee om? Dat is soms erg lastig, maar je moet voor jezelf op komen. Alleen al door de cultuurverschillen, taalbarrières en vervoersbeperkingen word je gedwongen om anders met je grenzen om te gaan en op een creatieve wijze te denken.

Inspiratie

Doordat je tijdens het reizen zoveel verschillende mensen tegenkomt (vooral hele leuke mensen), met de meest bijzondere en inspirerende levensverhalen, doe je enorm veel inspiratie op. Mensen die je leren op een andere manier te kijken naar de wereld.

Better to see something once than to hear about it a thousand times

Wat zijn jouw redenen om te reizen?

By | 2017-10-20T09:32:57+00:00 juli 28th, 2016|Reistips|Reacties uitgeschakeld voor Dit is de reden waarom je zou moeten reizen!

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl