Tips voor Kathmandu

Tips voor Kathmandu

We wonen nu alweer twee maanden in de hoofdstad van Nepal, Kathmandu, nog maar een maand te gaan en dan begint ons volgende avontuur.. Wat dat wordt vertel ik jullie nog niet.. Maar eerst nog maar eens even genieten van Nepal. Wat zijn nu de beste tips voor in een stad als Kathmandu?

Kathmandu klinkt erg sprookjesachtig en als een mooie stad, maar heel eerlijk vind ik dat niet maar het is wel een bijzondere stad met zijn eigen karakter.. Ik denk dat er nergens op de wereld een stad te vinden als Kathmandu.. Wat het voor mij erg bijzonder maakt is dat geen dag het zelfde is en dat je overal waar je kijkt iets anders ziet, wat soms erg vermoeiend kan zijn maar wat ook erg interessant is.

Mocht je moe zijn van alles wat je mee maakt en ziet tijdens je bezoek aan Kathmandu zoek dan een rustige plek op zoals de Garden of dreams of een restaurant waar je gerust de hele middag kan zitten met goed wifi zoals places. Goede wifi is helaas niet overal het geval, Kathmandu is zelfs de stad met het langzaamste internet van heel de wereld.. Maar overal is een oplossing voor toch?

Internet

Je kunt een Nepalese simkaart kopen en elke keer je beltegoed op waarderen maar je kunt ook leren om geduldig te zijn en af en toe een boek/tijdschrift te lezen als het internet niet werkt.. Ook is het erg handig om een harde schijf mee te nemen met diverse series en films.. Mocht je je dan echt vervelen kun je altijd nog een filmpje kijken van je harddisk..

Maar Kathmandu is geen stad om je te vervelen er is namelijk altijd wel iets te doen en te beleven zo kun je elke avond genieten van een live bandje, naar de bioscoop of ergens een hapje eten in één van de vele restaurants in Tamel.

Restaurants en cafés

OR2K, Places, friends, Gaia, Himalaya Java, Tom & Jerry of Pegoda zijn mijn favoriete restaurants of cafés. Hier kun je van alles krijgen maar voornamelijk westers eten.

Wil je meer het echte eten van Nepal eten zoals Dahl Bat of Momo’s dan raad ik je aan om naar de lokale eettentjes te gaan.. Waar je overigens wel een beetje moet kijken naar de hygiëne.

Naast dat je veel bekende toeristenpleister, restaurants en cafés in Kathmandu kunt vinden kun je ook altijd de mindere toeristen plekken op zoeken zoals de bioscopen die overigens erg leuk zijn en echte de moeite waard zijn om te bezoeken. Zodra je eigenlijk Thamel al uit loopt voel je gelijk dat het minder toeristisch wordt. Dit kun je al de prijzen zien maar ook aan de drukte en hygiëne op straat.. Je moet er bijvoorbeeld niet raar van op kijken dat je opeens een koe of aap op straat tegen komt.

Social worker

Overigens vind je buiten Thamel ook erg veel zwervers mensen die een beperking hebben, vrouwen met kinderen, kinderen die lijm snuiven en bedelaars. Voor mij als geboren social worker is dit soms erg lastig en heb ik hier soms erg veel moeite mee om bijvoorbeeld straat kinderen of mensen zonder armen/benen die op straat liggen voor bij te lopen of te negeren als ze achter je aan blijven lopen. Toch kun je dit het beste doen, waarom? Omdat je hun anders een reden geeft om op straat te blijven. Het is hard, maar de wereld hier in Nepal is helaas zo.. Daarnaast moet je je zelf ook altijd afvragen of er geen organisatie zit achter het bedelende kind, dit is helaas vaak wel het geval.

Vrijwilligerswerk

In Kathmandu vind je ook erg veel vrijwilligers organisaties maar ook hier moet je erg mee uit kijken en goed onderzoek naar doen. Veel organisaties zijn niet zoals ze zeggen en doen niet wat zij beloven, mocht je vrijwilligerswerk willen doen in Nepal neem dan eens een kijkje op de website van Maya.

Wat is jou reden voor een bezoekje aan Kathmandu?

2017-10-20T09:35:59+00:00

One Comment

 1. Rob 17/06/2016 at 15:31

  Kathmandu is inderdaad een vermoeiende stad.
  Athans zo heb ik het ervaren.
  Het is goed dat je aangeeft dat er altijd rustplekken zijn.
  Die zijn er overal waar je ook komt alleen moet je er wel naar zoeken en een tijd er verblijven om erachter te komen.

  Zoals iedere grote stad, net in de buitenwijken of buiten de stad kom je vaak al rustige plekken tegen.
  Denk aan Bodnath Stupa is zo’n plek. Maar het is en blijft Azie en daar is het altijd druk.

Comments are closed.