Weleens in Kuala Lumpur geweest?? Dan ken je vast deze hoogtepunten al..

Weleens in Kuala Lumpur geweest?? Dan ken je vast deze hoogtepunten al..

Wel geteld 2 dagen waren wij in de hoofdstad van Maleisië, een stad die wij bezochten na de tijd in Bali en voor de tijd in Nepal. Maar toch waren deze twee dagen erg leuk en bijzonder ook al hebben wij zelf niet veel gedaan. Voor veel reizigers is het geen onbekende stad. Vaak dient het dan ook als startpunt voor reizigers die Maleisië gaan bezoeken of één van de omliggende zuidoost Aziatische landen. Maar wat mij opviel is dat het een echte wereldstad is met veel verschillende culturen.

Na Bali, is Kuala Lumpur een perfecte stad om als tussen stop te pakken. De stad heeft veel te bieden en kun. De hoogtepunten heb ik voor jou op een rijtje gezet.

Merdeka Square

Een plein met onafhankelijkheid wat centraal staat. Het ligt in het oude centrum van de stad. Aan de rand van het grote grasveld in het midden liggen diverse prachtige gebouwen van de Sultan. Aan de overzijde vind je het gebouw van de Royal Selangor Club, wat door de combinatie van koloniale bouwstijl en vakwerk een licht verwarrend beeld geeft.

Central Market

Tussen China Town en het grote plein van de onafhankelijkheid ligt de centrale overdekte markt van Kuala Lumpur. Natuurlijk is het ene behoorlijke toeristische trekpleister. Maar je kunt er ook lokale mensen tegen komen

Shopping Malls

Iets wat Jón en ik erg fijn vinden, voordat we naar Nepal gingen hebben wij hier onder andere de H&M en een bioscoop bezocht. De stad is rijk aan shopping malls. Van de meest luxe producten op de eerste etages tot de goedkope producten op de bovenste verdieping. Het leuke is ook dat er een op de zevende etage van een shoppingmall een achtbaan te vinden is.

KL tower

De 421 meter hoge televisietoren is misschien niet zo’n flitsend als de Petranos Towers, maar het is wel een bezoekje waard. Zeker als je weet dat je in KL Tower wel helemaal tot de bovenste etage mag als bezoeker.

China Town

Lekker eten, druk, rommelig en goedkope souvenirs en veel lawaai. Dat is China Town in KL. Toch is het zeker een bezoekje waard, overal waar je kijkt zie je winkels en kraampjes en overal lijken dezelfde artikelen in de aanbieding te zijn.

Petranos Towers

Het bekendste stuk van deze hoofdstad. Hieraan is de stad te herkennen en wereldberoemd geworden. Heel even was het het hoogste gebouw van de wereld met zijn 452 meter maar nu is het tegenwoordig in Dubai te vinden. De torens glinsteren in het felle zonlicht en lijken in de avond zelf licht te geven. Tijdens een bezoek aan de torens blijkt het meer dan een enkel hoogtepunt te zijn, want in de onderste gedeelte van de torens vind je ook nog eens een van de grootste shopping malls.

Wat is jou reden om een keer deze stad te bezoeken??? En wat kun je nog aan het lijstje toevoegen als je er al weleens bent geweest?

By | 2017-10-20T09:33:43+00:00 juli 11th, 2016|Azie, Maleisie, Steden|Reacties uitgeschakeld voor Weleens in Kuala Lumpur geweest?? Dan ken je vast deze hoogtepunten al..