Madrid de hoofdstad van Spanje

Madrid de hoofdstad van Spanje


Het vijfde land wat ik de afgelopen 8 maanden heb bezocht is natuurlijk Spanje. Nu ben ik hier natuurlijk aan het werk als au-pair in de maanden juli en augustus. Maar gedurende de week van 30 juli tot en met 7 augustus was ik een weekje vrij in deze week heb ik vier verschillende steden bezocht waar ik jullie graag de leukste tips voor wilt geven. Deze week kun je alles terug lezen over mijn eerste drie dagen in Madrid.

Het begon allemaal op zaterdag 30 juli, ik reisde af naar de Arc de Triomph in Barcelona om daar vervolgens te wachten op mijn eerste BlaBla Car  tijdens deze rit deelde ik een auto met een Canadees stel die een auto hadden gehuurd en Spanje en Portugal rond reden. Een hele ervaring en een super leuke manier om te reizen en mensen te leren kennen, daarnaast is het overigens ook een stuk goedkoper dan de bus en de trein. Samen met hun reisde ik naar Madrid waar ik 3 nachten ben gebleven in het hostel La Posada de Huertas een groot hostel inclusief ontbijt voor een goede prijs. Daarnaast organiseert dit hostel ook velen activiteiten zoals gratis wandelingen, pubcrawls en nog veel meer.

Wat kun je doen als je maar drie dagen in Madrid bent en eigenlijk niet heel veel geld hebt om te besteden???

Gratis wandeltochten, free walking tours.

Een unieke manier om de stad te leren kennen en daarnaast natuurlijk ook nieuwe mensen tijdens deze wandelingen wordt er veel informatie over de stad verteld daarnaast worden er ook goede en leuke tips gegeven voor restaurantjes en barretjes.

Zoals het restaurant Museo del Jamón, een leuk barretje waar je gratis tapas krijgt bij je drankje en waar je natuurlijk heerlijke hammen kunt eten.

Chillen in het park

El Retiro Park, een prachtig park waar je kunt rond wandelen, een bootje kunt huren en het Palacio de Cristal    kunt bezoeken daarnaast worden er ook veel activiteiten georganiseerd in dit park zeker de moeite waard om even te bekijken

Parque del Oeste, waar je de tempel van Debod kunt vinden, dit is de een mooi park zeker als je van een zonsondergang en picknicken houdt.

Gratis museums

Op maandagen zijn er veel museums gratis te bezoeken in Madrid, denk bijvoorbeeld aan Museo del Prado, een museum waar je grote meesterwerken kunt terug zien van vele beroemde schilders.

Caixa forum, een modern museum waar er vaak gratis tentoonstellingen te vinden zijn.

Het koninklijk paleis wat tussen 18-20 uur gratis te bezoeken is houd hierbij wel rekening dat de deuren rond 19:00 uur sluiten.

Tapas..

mmmm tapas, iets waarvoor je echt naar Spanje moet komen. Maar wat is het nou precies, een tapas is een klein gerechtje wat je vaak gratis bij een alcoholisch drankje krijgt, dit krijg je omdat op deze manier je maag beter tegen de alcohol kan en hierdoor dus een betere balans krijgt. Waar kun je de beste tapas eten in Madrid? Hiervoor kun je naar het gebied rondom Puerta del Sol, wat in het midden van Madrid, en eigenlijk heel Spanje ligt Hier vind je kleine straatjes zoals Calle Barcelona waar je heerlijke tapas kunt eten.

Je kunt in Madrid ook een overdekte markt vinden waar je allemaal kleine hapjes (tapas) kunt eten Mercado de San Miguel.

maar wat kun je nog meer doen in Madrid

Rondslenteren in de kleine Spaanse straten maak bijvoorbeeld met je eigen Google maps een route en ga van A naar B en laat je afdwalen tussen alle hoogtepunten. Plan bijvoorbeeld een stop op het Plaza de Santa Anna, en ga naar het lekkerste churros restuarant Chocolateria de san Gines

Winkelen! Madrid is een perfecte stad om te winkelen of je nou de grootste Primark wil bezoeken die je ooit hebt gezien of op zoek bent naar meer vintage winkeltjes je kunt het allemaal terug vinden in Madrid, de grootste winkelstraat is overigens Calle Reina, waar je alle grote merken kunt terug vinden.

Madrid de hoofdstad van Spanje, zeker een bezoekje waard omdat.. (vul maar in)

By | 2017-10-20T09:32:32+00:00 augustus 8th, 2016|Europa, Spanje, Steden|Reacties uitgeschakeld voor Madrid de hoofdstad van Spanje