Make-up voor een roodharige, wat kan wel en wat kan niet?!

Make-up voor een roodharige, wat kan wel en wat kan niet?!

Wat voor make-up kan een roodharige nu het beste gebruiken? Wat maakt je gezicht meer sprekend? En wat maakt het spannend? Of wil je juist naturel blijven? Vandaag geef ik je de tips die ik kreeg van een medewerker van een parfumerie.

Doordat ik zelf weinig tot geen ervaring heb met make-up, maar het soms wel leuk vind om er iets mee te doen ben ik afgelopen week op bezoek gegaan bij een parfumerie hier in Breda.

Zoals jullie misschien wel weten heeft make-up echt puur met je persoonlijkheid te maken, wat wil je uitstralen? Denk bijvoorbeeld aan een gothic, zij/hij gebruikt vaak zwarte make up omdat dit bij hun look hoort. Ook de make-up van een roodharige heeft puur met je persoonlijkheid te maken en de look die je uit wilt stralen. Als ik hierin naar mijzelf kijk vind ik het bijvoorbeeld fijn om doordeweeks en naar het werk zo natuurlijk mogelijk en alleen met een mascara door het leven te gaan. Eventueel natuurlijk een labello voor de droge lippen en natuurlijk een gezichtscreme, maar als ik uit ga vind ik het toch wel leuk om wat meer make-up te dragen en iets meer te doen met mijn gezicht.

Make-up is een verlenging van persoonlijkheid, het moet echt bij jou passen!

Huid

De meeste roodharige hebben een blanke huid en kwetsbare huid die helaas snel zou verouderen doordat er minder pigment in de huid zit. Ook de sproeten is welbekend fenomeen bij een roodharige. Wist je bijvoorbeeld dat iemand met weinig pigment in de huid vaak jonger wordt geschat dan iemand met veel pigment in de huid.

Dus nu weet ik waarom ik altijd 18 wordt geschat.

Het is dan ook altijd aan te raden om een dagcrème met een factoor te kopen, dit is dan al een automatische beschermlaag voor je gezicht.

Door een foundation met een roze of rode tint, gaat je huid er al snel rood uit zien, gebruik een perzik of terracotta kleurige foundation dit maakt de huid mooi egaal. En maakt het dat de huid minder rood zal zien.

 

Probeer de blush te bemachtigen met je kleur rood en kies in de meeste gevallen een kopere kleur.

 

 

Ogen

De meeste roodharige hebben hele lichte wenkbrauwen en wimpers. Een zwarte mascara en oogpotlood is dan het beste hierdoor spreken je ogen beter. Een bruine kleur kan natuurlijk ook, maar is niet aan te raden doordat er al zoveel bruine en lichte kleuren in je gezicht aanwezig zijn.

Welke kleur je het beste voor je wenkbrauwen kan gebruiken is persoonlijk, wat een meest natuurlijke look geeft is een wenkbrauw potlood met een roze gloed daarin wat een mooie gloed geeft in je gezicht.

Dit wenkbrauw potlood kan jij het beste gebruiken.

Oogschaduw? De olijfkleur, groen, beige of een bronskleur zijn de mooiste kleuren die het beste bij je lichte huid staan.

Wist je dat rood haar en blauwe ogen een zeldzame combinatie is? Het merendeel heeft bruine of of groene ogen.

 

Lippen

Lippenstift niks voor jou maar wil je toch een gloss? Ga dan voor een natuurlijke labello of de babylips Balm & Blush.

Maar wil je toch voor een lippenstift gaan? Dan kan natuurlijk klassiek rood altijd of een lipstick met oranje ondertoon, vermijd een te donkere kleur zoals paars en donker blauw.

Wil jij nou ook een keer make-up advies? Loop een parfumerie binnen en vraag het gewoon?! Vind je de producten te duur? Ook bij de kruidvat kunnen ze je perfect advies geven, je hoeft het alleen maar te vragen.

Welke make-up gebruik jij het liefst?

 

 

 

 

 

By | 2017-10-20T09:23:27+00:00 juli 16th, 2017|Als een roodharige door het leven!, Kleding, Lekker Leven|Reacties uitgeschakeld voor Make-up voor een roodharige, wat kan wel en wat kan niet?!

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl