Please take me back to beautiful Peru

Please take me back to beautiful Peru

Het is alweer twee weken geleden, twee weken die vooral in het teken stonden van ons nieuwe huis bewoonbaar & gezellig maken en starten bij ons nieuwe werk! Maar dat neemt niet weg dat we nog een prachtige reis door Peru hebben gemaakt. Want wauwie wauw wat een mooi land zeg, en het eten.. Het water loopt nog steeds in mijn mond! Maar wat hebben nog meer gedaan?

Amsterdam – Londen – Miami – Lima

Op zondag 25 september vlogen we door middel van overstappen naar het drukke en mega grote Lima, de hoofdstad van Peru! Het was helaas al donker toen we aankwamen, hierdoor gingen we maar gelijk op zoek naar ons hostel voor die nacht. Wat mij gelijk al erg opviel toen we door de straten van Lima reden was dat de infrastructuur echt te vergelijken is met dan van Nepal.

Lima – Arequipalima-arequipa

Niet lang bleven wij in de hoofdstad na een kort bezoek aan La Punta, een schiereiland want grenst aan de stille oceaan in het
noorden van de stad. Waar je prachtige vogels zoals pelikanen kunt terug vinden. Maar waar je ook een Pokémon plaats kunt terug vinden :-), kortom een leuke plek om even rond te lopen.

Vlogen wij van Lima naar Arequipa, de derde grootste stad van Lima die in het zuiden van het land ligt ongeveer 1000 km van Lima vandaan. Deze witte stad kun je op een hoogte van 2325m boven het zeeniveau vinden. De Plaza de Armas wordt als een van de mooiste van Peru bevonden, en als je daar rondloopt krijg je ook echt een gevoel of dat je midden in Spanje bent!

We brachten onze backpacks naar het leuke en gezellige hostel, waar we twee nachten sliepen en gelijk daarna gingen we de stad verkennen! Het prachtige Plaza de Armas en voor het eerst Peruaans eten stonden voor die avond op ons programma. Ook zag ik terug hoe een cavia de pan in ging en hoe iemand die op zat te peuzelen. Een klein beetje een vreemde situatie. Maar ook stond er Alpaca vlees op het menu, wat overigens heerlijk smaakte.

Arequipa

We hadden wel geteld één dag om een indruk te krijgen van de witte stad, en wat is dan het beste om te doen?! Met je lonely planet onder je arm de stad verkennen, aan een gratis wandeltocht meedoen en eerst Pisco sour drinken. Met de gratis wandeltocht bezochten we onder andere het oudste gedeelte van de stad, een alpaca boerderij, een uitzichtpunt, een lokaal restaurant en de beste bar genaamd de Kiwi bar om heerlijke Pisco sours te drinken. Maar ook brachten we een bezoekje aan de lokale markt, waar je voor een lokale prijs fruit, brood, vlees en kleding kunt kopen! Wat een vrolijk en kleurrijk spektakel tref je daar aan, zeker de moeite waard om even overheen te lopen.

Arequipa – Colca Valley – Colca Canyon – Tapayarequipa-tapay

De volgende ochtend worden we vroeg opgehaald door onze gids en chauffeur van Pablo Tour waar we twee dagen lang een bezoek gaan brengen aan de Colca Valley.

De eerste dag maken we een prachtige rit langs wilde alpaca’s, lama’s, vogels en nog veel meer wilde dieren, een korte hike, lunchen we bij locals thuis en slapen we in een super leuke hotel! Maar we er vaarden ook hoe het is om op 5000 meter hoogte te zijn, en ik kan jullie vertellen dit is zeker geen pretje! Hoogteziekte, is niet iets wat je moet onderschatten je kan hier flink ziek van worden.

Maar wauwie wauw! De Colca Canyon is werkelijk waar prachtig, een kloof die meer dan twee keer zo diep is als de Grand Canyon.

Tapay – Colca Canyon – Colca Valley – Chivaytapay-chivay

Vroeg op, want we gaan naar de Condor Cross, het viewpoint waar je deze reusachtige vogels kunt zien. Een Andescondor is een gier uit de familie gieren van de Nieuwe Wereld. De spanwijdte van de vogel is 2,70 tot 3,20 meter en alleen de grote albatros heeft een grotere spanwijdte. Maar de condor heeft wel de grootste vleugeloppervlak van alle vliegende vogels. Het is dus een erg indrukwekkend spektakel als je deze vogels voorbij je ziet razen! Bij het Condor Cross hadden wij het geluk om er die ochtend wel 16 te mogen zien.

Hierna reden we door naar een lokale markt om vervolgens ons trip te eindigen bij één van de hotwater springs dichtbij Chivay waar we die nacht zullen slapen. Chivay is een drop gelegen in de Colca Vallei. Het is de hoofdstad van de provincie Caylloma en ligt op een hoogte van 3635 meter. In dit dorp vind je de echte traditionele sfeer terug en is een prima tussenstop.

Chivay – Colca Valley – Cuscochivay-cusco

In 9 uur rijd je van Chivay naar Cusco, een flinke afstand dus! Maar gelukkig reden we deze reis met een leuke maatschappij genaamd 4M Die onderweg interessante informatie over de Colca Vallei vertelden en korte stops maakte om bijvoorbeeld de bijzondere razend snelle Visacha te spotten, wat op een kruising tussen een konijn en een eekhoorn lijkt, een foto te maken van de Misti vulkaan op 5000m hoogte, Vicunjas/Lama’s/Alpacas en nog veel meer! 9 uur reizen valt hierdoor goed te doen.

Aangekomen in het drukke Cusco valt mij gelijk weer de Aziatische sfeer op die er hangt, maar ook vind je hier weer een Plaza de Armas en toch voelt het voor mij dan ook weer erg Spaans aan. Cusco is een leuke en gezellige stad waar je het echte backpacker gevoel krijgt.

Cusco

Cusco is een stad in het zuidoosten van Peru, de hoofdstad van de gelijknamige regio en heeft keizerlijk als bijnaam. Cusco ligt op een hoogte van ongeveer 3360 m in het Andes gebergte. In deze stad vind je de regenboog vlag, Inca muren, een Plaza de Armas, en veel mensen beginnen hier hun trip naar de Machu Picchu. Wij maakten door middel van de wandeltocht uit de lonely planet kennis met deze leuke en gezellige stad. Helaas waren we hier maar voor korte duur!

Cusco – Ollantantaytambo – Aguas Calientescusco-ollantaytambo

In het hotel in Cusco regelde we een super taxi, die ons naar Ollantaytombo via een aantal bezienswaardigheden bracht. Onze eerste stop was bij een traditionele en lokale markt in Chincheros, daarna bracht hij ons naar Maras een dorp in waar zout wordt gewonnen en waar je nog echte zoutmijnen terug kut vinden. Prachtig om op deze manier door Peru te reizen.

Rond 15:00 uur kwamen we aan in Ollantaytambo, waar we niet veel later de inca rail trein pakten naar Aguas Calientes om daar de nacht door te brengen.

Aguas Calientes de toeristische naam voor Machupicchu Pueblo een dorp bij de Urabamba rivier. Je vind er vele restaurants, hotels, en muzikanten. Maar deze plek is een echte toeristen plek! Wij sliepen hier dan ook alleen maar zodat we de volgende dag de bus konden pakken naar het prachtige zeven wereld wonder!

Aguas Calientes – Ollantaytambo

Vroeg op! Waarom?? We gingen namelijk met de bus vanuit het dorp naar de Machu Picchu! De weg er naar toe voelt als een Efteling attractie.. De bus de wachtrijen en de toeristen! Maar als je er dan eenmaal loopt voelt het toch echt wel aan als een prachtige magische plek die je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Peru.

De Machu Picchu is een stad van de Inca’s die door de Spanjaarden nooit is ontdekt en daardoor ook niet vernietigd werd. In deze stad vind je nog veel van de Inca-beschaving. Als je eenmaal op het uitzichtpunt staat en de wolken verdwijnen zie je de prachtige stad liggen.

Er gaan vele verhalen te ronde over hoe het ontdekt is en waarom het nou precies daar is, maar het beste is toch om het een bezoeken en je eigen verhaal erbij te maken. Het is een magische plek waarbij je heerlijk weg kan dromen! Wij hadden de behoefte om niet per bus naar het dorp terug te lopen maar terug te wandelen, dit is overigens erg goed te doen en erg mooi!

Een afdaling door het regenwoud van ongeveer 350m recht naar beneden. Het leukste is dat je langs een Machu Picchu museum loopt, waar alles nog is even piekfijn wordt uitgelegd.

Ollantaytambo

Ollantaytambo

Vandaag hadden we een rust dag ingelast, een dag waarin we in het dorpje Ollantaytambo bleven en daar een korte klim maakte naar één van de gratis inca bezienswaardigheden en waar we heerlijk Peruaans hebben gegeten! Kortom een dorpje waar je je niet verdwaald en heerlijk kan relaxen na een dag Machu Picchu.

Ollantaytambo – Cusco – Limacusco-lima

Met een taxi reizen we van Ollantaytambo terug naar Cusco, waar we in de middag het vliegtuig nemen om terug te vliegen naar Lima. Rond de avond kwamen we aan en bezochten we gelijk het gezellige Miraflores district waar je velen restaurants, cafés en winkels terug kunt vinden!

Lima

Dat Lima een mega stad is, hoef ik jullie niet te vertellen.. Er wonen rond de negen miljoen inwoners en wordt helaas door velen toeristen overgeslagen. Maar wij deden dat niet!

Wij bezochten het oude gedeelte van Lima, door middel van een leuke loop route uit de loneley planet bezochten we de vele bezienswaardigheden van het oude centrum.

Lima Downtown zoals het ook wel wordt genoemd is een bijzonder stukje van de stad. De belangrijkste plekken zijn natuurlijk de Plaza de Armas en Plaza Mayor, pleinen waar je even de tijd moet nemen om rond te kijken en te lopen.

Om 12:00 begint de show van het Goverment Palace, wat tot op de dag van vandaag als een woon en werkplek van de president dient. De bewakers marcheren rond voor het paleis achter het enorme hekwerk onder muzikale begeleiding. Niet echt een must-see maar wel de moeite waard als je in de buurt bent.

Met een lokale bus reisden wij weer terug naar het gezellige Miraflores om de avond met een heerlijke maaltijd af te sluiten.

Barranco

Lima – Londen – Amsterdam

Onze laatste ochtend in Peru brengen we door in de wijk Barranco, naar mijn idee de gezelligste wijk van Lima! In Barranco vind je de prachtigste street art, graffiti en andere mooie kunstwerken! Door middel van een brug kun je naar de zee lopen, maar je kunt ook een bier brouwerij bezoeken wat wij natuurlijk deden om onze vakantie af te sluiten. In de avond vlogen we terug naar Londen om de volgende dag verder te vliegen naar Amsterdam

Onze korte, maar overweldigende bijzondere en unieke reis door Peru was één van de mooiste die ik tot nu toe heb gemaakt! Voor mij omdat ik er toch echt het Spaanse gevoel ervaarde, maar ook het Nepalese en natuurlijk door het overheerlijke eten, de Macchu Picchu, de Colca Canyon, de mensen en de Inca cultuur.

Wat zou de reden voor jou zijn om dit land te bezoeken? Of wat was de reden en wat heb je er gedaan?

By | 2017-10-20T09:21:58+00:00 oktober 24th, 2016|Landen, Peru, Zuid Amerika|Reacties uitgeschakeld voor Please take me back to beautiful Peru