De reden waarom duiken jou het ultieme gevoel van vrijheid geeft!

De reden waarom duiken jou het ultieme gevoel van vrijheid geeft!

Afgelopen februari ben ik naar Thailand geweest, eigenlijk maar voor één doel en dat was mijn open water brevet halen! Zo gezegd zo gedaan, en niet alleen mijn open water maar ook mijn advanced. Maar het gevoel wat tijdens het duiken bij mij opkwam was het ultieme gevoel van vrijheid waarom?? Dat lees je hier!

Als je op 10, 15 of 18 meter onder water door de scholen vissen zweeft, een gezonken schip bezoekt of het prachtige koraal ziet lijkt het eventjes alsof je op een compleet andere planeet bent. Tenminste zo heb ik het ervaren. Maar ook het ontspannen gevoel komt er bij kijken, het is namelijk erg ontspannen om je eigen ademhaling te horen en daarnaast alle prachtige bubbels te zien! Maar waarom geeft het nou het gevoel van vrijheid?

De kosten

Oké er zijn duikscholen die echt de hoofdprijs vragen voor een open water cursus, maar het hoeft niet heel duur te zijn. Als je zoals wat ik heb gedaan naar Koh Tao gaat in Thailand is dit één van de goedkoopste plekken ter wereld waar je je brevet kan halen. Daarnaast zijn de duikscholen van hoog niveau, de beste daarin tegen is Chic Diving  een vrij jonge school waar kwaliteit in hoog vandaal staat! Er wordt les gegeven in een zwembad van een vijf sterren hotel en er zijn zelf Nederlands talige instructeurs. Ook al geef ik zelf de voorkeur uit om je cursus in het Engels te doen omdat de benamingen van de materialen vaak in het Engels zijn.

Andere planeet

Tijdens een duik had ik continu het gevoel het of dat ik op een andere planeet was beland, je komt aan met een schip glijdt vervolgens met je spacesuit aan gewichteloos door het water en ziet allerlei dieren die je nog nooit hebt gezien of voor mogelijk hebt kunnen houden dat je ze ooit in het echt zou zien, fantastisch toch! Wedden dat jij ook zo verslaafd wordt aan duiken als ik?

Dieper onder water

Gedurende mijn open water training heb ik een aantal oefeningen moeten doen, die ik stiekem eigenlijk helemaal niet zo leuk vond of waar ik erg tegen op keek. Met name de masker oefening was een ramp, maar goed ik heb het gedaan en het viel uiteindelijk allemaal wel mee.. Maar na mijn open water wilde ik eigenlijk meer, en dieper!

Je moet tenminste één keer in je leven ervaren hoe het is omringd te worden door duizenden scholen met vissen die kun je alleen maar zien als je dieper onder water gaat dan alleen maar snorkelen.

Wrakduiken

Gedurende de periode dat ik in Thailand was, maar ook in Bali (Amed) heb ik een wrakduik mogen maken.. Wauw fantastisch, maar ook bizar het is super leuk om door een wrak te zwemmen en alle vissen te observeren die leven in en rondom de gezonken schepen.

Magische ervaring!

Duiken is echt een magische ervaring, waarom dat moet je eigenlijk zelf gaan ervaren!

 

Wat zou jou reden zijn om (te gaan) duiken?

By | 2017-10-20T09:34:09+00:00 juli 6th, 2016|Azie, Reistips, Thailand|Reacties uitgeschakeld voor De reden waarom duiken jou het ultieme gevoel van vrijheid geeft!

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl