De reden waarom jij een keer naar Dhulikhel moet gaan.

De reden waarom jij een keer naar Dhulikhel moet gaan.

Dhulikhel een klein dorpje in de Kathmandu Valley, een populaire plek waar je de Himalaya kunt zien als je gelukt hebt en een dorpje waar je het echte Nepalese gevoel kunt krijgen.. Maar wat kun je er nog meer zien en doen?

Een aantal weken geleden heb ik samen met Jón, de locale bus gepakt in Kathmandu. De bus vertrekt bij het Ratna buspark station, na ongeveer twee uur kom je aan in Dhulikhel

Doordat wij beiden nog geen idee hadden over hoe en wat zijn we in Dhulikhel uitgestapt en op zoek gegaan naar een slaap plaats, voor een goede afding prijs kwamen wij bij Gaia aan! Een prachtig hotel met een heerlijk bed, warme douche en lekker eten. Maar daarnaast ook met een mooi uitzicht over de gehele Valley.

Nadat we hadden ingecheckt zijn we op zoek gegaan naar het oude gedeelte van Dhulikhel. Na een half uurtje trap lopen kwamen we aan op een prachtig uitzicht bij de Kall Tempel, helaas stond die op dat moment nog in de steigers waardoor we er niet veel van konden zien. Maar tijdens onze kleine trip naar boven kwamen we ook de Shanti Ban tegen, een grote gouden Budha die echt even de moeite waard is om naar te kijken. We besloten terug te gaan naar ons hotel en moren verder te lopen.

De volgende ochtend zijn we vroeg opgestaan om een kleine dag trekking te maken naar Namobudha.

De dag hike naan Namobudha is eigenlijk het ding waarvoor iedereen naar Dhulikhel komt. De hike duurt ongeveer 3 uur, maar wij besloten om verder te lopen naar Panati, een kleine remote dorpje waar je de lokale bus terug kunt pakken naar Kathmandu.

Hoe kun je het beste lopen?

Vertrek vanuit Dhulikhel naar de Kali Temple, ga daarna naar links en zoek naar het Deurali Restaurant. Na ongeveer een half uur lopen kom je aan in het kleine lokale dorpje Kavre, bij de snelweg naar Sindhuli.

Steek de weg over en loop naar beneden richting langs alle prachtige Tibetaanse gebeds vlaggettjes, daarna kom je aan in een ander kleine dorpje met de naam Phulbari, als je nu naar boven kijkt zie je op de bergtop Namobudha. Wil je de klim wagen naar de stupa, loop dan rechtdoor tegen de heuvels aan. Gedurende deze trip heb je geen gids nodig.

Namobudha

Namobudha is een belangrijke Boediste pelgrims plaats in Nepal en één van de drie grootste stupas in Kathmandu Vallei. Meer informatie kun je hier terug lezen.

Nadat we hadden genoten van het uitzicht, een lekkere lunch en de stupa besloten we terug te gaan naar Kathmandu door in Panauti de lokale bus te pakken.

Penauti

Penauti is een klein authentiek Newair dorpje in de vallei. In het oude centrum vind je de oudste tempels van heel Nepal sommige stammen zelfs al uit de 13e eeuw. Een leuke plek om ook nog even rond te lopen als je de tijd hebt.

Maar het belangrijkste is ook dat je daar de lokale bus kunt terug pakken naar Kathmandu!

Ongeveer twee uur later stonden wij weer op het Ratna bus park.. Een hele mooie trip als je niet veel tijd hebt maar wel even buiten Kathmandu wilt zijn.

Wat zou jou reden zijn om een korte trekking te maken?

By | 2017-10-20T09:35:04+00:00 juni 23rd, 2016|Azie, Nepal, Steden|Reacties uitgeschakeld voor De reden waarom jij een keer naar Dhulikhel moet gaan.