Sevilla, is de warmste stad in Spanje, maar ook de stad van..

Sevilla, is de warmste stad in Spanje, maar ook de stad van..

Het vijfde land wat ik de afgelopen 8 maanden heb bezocht is natuurlijk Spanje. Nu ben ik hier natuurlijk aan het werk als au-pair in de maanden juli en augustus. Maar gedurende de week van 30 juli tot en met 7 augustus was ik een weekje vrij in deze week heb ik vier verschillende steden bezocht waar ik jullie graag de leukste tips voor wilt geven. Deze week kun je alles terug lezen over mijn dagen in Sevilla, de warmste stad in Spanje.

Vanuit Madrid ben ik op 2 augustus gereisd met de trein naar Sevilla, de RENFE luxe treinen zijn uitgerust met veel leuke tools, zo kun je bijvoorbeeld een film kijken tijdens je reis en kan je telefoon/laptop gemakkelijk opladen. Maar deze treinen zijn helaas niet goedkoop, vandaar dat je dan ook altijd eerst naar een aanbieding moet kijken.

Vanaf het trein station in Sevilla begon mijn wandeltocht naar het hostel , een leuk en intiem hostel met alles in het teken van de architectuur van de stad zelf. Het grootste voordeel aan slapen in hostels vind ik toch echt wel dat je op een hele gemakkelijke manier heel veel mensen leert kennen met wie je in de avond iets leuks kunt ondernemen. In hostels zie je dan ook allerlei verschillende mensen, stelletjes, vrouwen rond de 40 die alleen reizen, zaken mannen en jongeren.

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië, een belangrijke stad voor cultuur, politiek, economie en kunst. De stad is te vinden aan de rivier Guadalquivir, daarnaast is er een groot historisch centrum. Er wordt gezegd dat dit het grootste is van Europa, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Er zijn een aantal dingen die je echt moet doen als je deze stad bezoekt.

De kathedraal van Sevilla

Er zijn twee dingen die je echt moet zien als je in de stad bent en dat is de kathedraal en Alcazar, de kathedraal een grote gotische kathedraal die gebouwd is inde vorm van een vijfhoekige kruiskerk. Het waarmerk van de stad en staat sinds 1987 op de lijst van werelderfgoed van UNESCO. Doordat het hier vaak erg druk is, raad ik je aan om van te voren al tickets via internet te kopen. Via deze site is helaas alleen in Spaans beschikbaar.. Maar Google translate is daarbij natuurlijk jouw grootste vriend! Mocht je dat niet willen dan is het handig of om in de ochtend vroeg de kathedraal te bezoeken of tegen sluitingstijd.

Alcazar

Het koninklijk paleis van Sevilla, het Spaanse woord voor versterkt wordt afgeleid van het Arabische woord wat vesting, slot of paleis betekent. Daarnaast is dit paleis ook beroemd geworden door de serie Game of Thrones, de echte fans onder jullie zullen daar veel herkingspunten tegen komen. Ook hiervoor is het handig om van te voren vast tickets te boeken, dit kan via de site mocht je dit niet willen, dan is de beste tijd of vroeg in de ochtend of tegen sluitingstijd. In Alcazar kun je gerust een middagje rond wandelen en verdwalen in de prachtige en grote tuinen.

Flamenco

Als toerist in Sevilla moet je zeker niet vergeten om een flamenco-show mee te maken. Dit kan in de avonden gewoon op straat maar er zijn ook een aantal goede bars en caféslwaar je dit kan zien en meemaken er is zelf een special museum. Het begrip ‘flamenco’ verwijst overigens naar een hele cultuur, waarvan zang, dans en muziek de meest uitgesproken componenten zijn. Nederlanders willen ‘flamenco’ nog wel eens verwarren met het woord ‘flamingo’, maar dan hebben we het over die roze vogel op hoge poten…

Parque de Maria Luisa

Wordt de hitte je allemaal even te veel en wil je van een siësta genieten bezoek dan het park Maria Luis. Een park wat je kunt vinden aan de rivier Guadalquivir River.

Plaza de Espagne

Mocht je nou toch in het park zijn?? Bezoek dan gelijk even Plaza de Espagne, een prachtig en karakteristiek halvemaanvormige plein. Het plein heeft deze vorm omdat er vele gebouwen omring staan. Het merendeel wordt nog steeds gebruikt door de overheid. Onderaan het gebouw vind je 52 mozaïektegel, waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld in typische Andalusische tegeltjes. Midden op het plein staat een fontein en het middenplein wordt door talloze bruggetjes verbonden met de zijkant.

Metropol Parasol

Het grootste project wat gebouwd is van hout op de wereld. Een Duitse architect heeft dit ontworpen naar aanleiding van een gewonnen wedstrijd. Met de indrukwekkende houten constructie overdekt Mayer het plein niet alleen, boven op de parasols introduceert het architectenbureau een, boven de stad uitgetilde, meanderende wandelweg. Metropoll Parasol biedt een divers programma aan: een archeologisch museum, een boerenmarkt, een verhoogd plein, meerdere cafés en restaurants onder en in de parasols en een panoramaterras boven op de parasols.

Mocht je toch in de buurt zijn, ga dan even naar de vintage wijk die achter die zich achter dit indrukwekkende gebouw bevind. Een leuke wijk als het gaat om tweedehands kleding en leuke boetiek winkeltjes. Houd alleen wel rekening met de siësta tijden, de meeste winkels zijn gesloten tussen 14:00 en 17:00 uur.

Tijdens mijn bezoek aan Sevilla heb ik vooral ook genoten van het Spaanse leven, heerlijk rondwandelen, tapas, ijsjes eten, siësta en gewoon genieten!

Wat zou jouw reden zijn om Sevilla te bezoeken?

 

 

By | 2017-10-20T09:30:31+00:00 augustus 16th, 2016|Europa, Spanje, Steden|Reacties uitgeschakeld voor Sevilla, is de warmste stad in Spanje, maar ook de stad van..