Throwback Thursday > Portugal

Throwback Thursday > Portugal

Nog niet zo lang geleden hebben we een weekendtrip naar Portugal gemaakt, met een super goedkoop ticket en vier uur reizen ben je in dit prachtige land. Een land met een prachtige kustlijn en waar je uren kunt rondrijden, prachtige natuurreservaten en stad waar je nog nooit zoveel ooievaren bij elkaar hebt gezien! Ik neem jullie mee naar een kleine flashback in Portugal.

Faro, de stad waar wij naar toe vlogen vanuit Eindhoven met een super leuk en betaalbaar ticket via Skyscanner.  De stad ligt aan de kust en is tevens de hoofdstad van de Algarve, een bruisende stad die veel toeristen aantrekt. Het gezellige en kleien stadscentrum is omringd door een muur.

De stad zelf  is in het bezit veel veel culturele bezienswaardigheden, waaronder musea/ een kathedraal / een kerk en de oude stadsmuur. Onze plaatselijke gids heeft ons door dit knusse stad geleid waar ik nog nooit zoveel ooievaren bij elkaar heb gezien als daar! Bijzonder, maar deze vogel is een beschermde diersoort in dit gebeid.  Een leuke stad met talloze winkeltjes en cafés.

Maar vanuit deze stad kun je nog veel meer doen, wat denk je van een auto huren en helemaal naar het meest westelijke puntje rijden van heel europa! Tijdens deze rit doorcross je wel ongeveer 50 rotondes maar dat mag het prachtig uitzicht niet onderdrukken. Wat is de kustlijn van de Algarve mooi zeg, en vooral als je een kleine tussenstop maakt op de plaatsen Cape Saint-Vincent > Fortaleze de Belixe > Lagos > Praia dos Três Irmãos. Als je deze plaatsen hebt bezocht ben je verzadigd van prachtige rotspartijen en vergezichten.

Mocht je een echte natuurliefhebber zijn en op zoek naar prachtige en zeldzame vogels?! Dan kan je in de gebied ook terecht. Dit algarve heeft lagunes, zoutpannen en eilandjes met prachtige stranden.

Tijdens onze korte en gezellige weekendtrip verbleven we in de prachtige vila six palms, mocht je nou dit budget niet hebben dan heeft Faro ook zelf nog mooie en knusse hoteltjes in het centrum.

Mocht je nog willen winkelen in de buurt van Faro? Dan zijn er nog enkele winkelcentra’s die grote supermarkt ketens hebben maar natuurlijk ook de kleine en typische winkeltjes in de stad zelf zijn een bezoekje waard!

Ben jij weleens in dit gebied geweest? Of ga je er binnenkort naartoe?  

Heb je nog tips toe te voegen?

 

 

2017-10-20T09:22:19+00:00