Het verhaal van een moeder met een dochter met rood haar.

Het verhaal van een moeder met een dochter met rood haar.

In 1989 ben ik de trotse moeder van een dochter met rood haar geworden, het was een verrassing omdat ik al een eerder een zoon had met donker haar bij de geboorte.

Mijn oma was roodharig en de vader van mijn dochter heeft schots bloed, dus we hadden het wel een beetje kunnen verwachten!!

De gynaecoloog melde ons nog eerder dat de baby heel veel rood had, pas later vertelde hij ons dat we een dochter hadden!!

De eerste periode lag mijn dochter in de couveuse en werd ik gelijk de moeder van het meisje met het rode haar genoemd. IK was er gelijk goed van bewust dat rode haren opvallen.

De kraamcadeautjes waren vooral roze jurken en werden dan ook snel geruild voor een kleurtje wat beter bij haar paste zoals wit en blauw.

Gedurende haar jeugd is er vaak over haar kleur haar gesproken en werd ik er vaak op aangesproken, gelukkig wel in positieve zin.

Ik ben wel altijd op mijn hoede geweest dat zij er niet mee gepest werd.

Het was wel zo dat ze de enige in haar klas, korfbal team etc was en dat maakte haar soms wel kwetsbaar.

Zelf heeft ze er naar mijn idee niet veel last van gehad, al weet je natuurlijk als moeder ook niet altijd alles.

Heel veel leuke kleren werden gemaakt door een goede vriendin van mij, de kleuren van de stoffen kozen we samen met zorg uit, en werden wel op haar kleur haar uitgezocht.

De blanke huid die bij dit type mens hoort is wel een eigenschap waar veel rekening mee gehouden moet worden, factor 50 was dan ook de hele zomer in ons gezin aanwezig.

Dit was voor haar wel jammer vooral omdat beide ouders en haar broer wel een bruin velletje kregen.

Op latere leeftijd is haar haarkleur meer een eigenschap geworden en past het bij haar spontane, sterke  en temperament volle karakter!!

Als moeder ben ik er trots op dat ze haar rode haren als een sieraad draagt.

Els ( de moeder van Amy )

By | 2017-08-07T11:08:59+00:00 augustus 7th, 2017|As told by, Roodhaar|0 Comments

About the Author:

Een kijkje in het leven van een roodharige! Wat super leuk dat jij vandaag mijn artikel hebt gelezen. Mijn naam is Amy, woonachtig in Breda en 28 jaar oud! Naast mijn fulltime baan in de gehandicaptenzorg ben ik mede organisator bij de Roodharigendag. Maar natuurlijk heb ik ook weleens vrije tijd waarin ik veel reis, leuke dingen doe met vrienden maar soms ook heerlijk in mijn hangmat op mijn balkon kan genieten van een goed tijdschrift. Dit alles en nog veel meer deel ik met jullie op mijn pagina! Mocht je meer over mij willen weten of een vraag willen stellen kan dat altijd via info@astoldbyaginger.nl

Leave A Comment